Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Οι αιγυπτιακές αρχές δεν επιτρέπουν σε Αμερικανούς υπηκόους να εισέλθουν στην Αίγυπτο, αναφέρει το CNN


Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ενημερώσει τους Παλαιστινίους-Αμερικανούς στη Γάζα ότι η συνοριακή διέλευση της Ράφα «μπορεί να είναι ανοιχτή» το απόγευμα του Σαββάτου

ι αιγυπτιακές αρχές δεν επιτρέπουν σε Αμερικανούς υπηκόους και πολίτες άλλων χωρών να εισέλθουν στην Αίγυπτο μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφα το Σάββατο, επιμένοντας ότι η διέλευση πρέπει επίσης να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μεταδίδει το CNN που επικαλείται το Alqahera News, ένα τοπικό αιγυπτιακό ειδησεογραφικό κανάλι.

«Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν την πρόταση να χρησιμοποιηθεί το πέρασμα της Ράφα μόνο για αλλοδαπούς. Πρόσθεσαν ότι, «η θέση της Αιγύπτου είναι ξεκάθαρη» και ότι απαιτεί τη διευκόλυνση της εισόδου και της διέλευσης βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το Alqahera News. , επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές.

Το Alqahera News ανήκει στην Αιγυπτιακή United Media Services και συνδέεται με την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε οδηγίες στους Παλαιστινίους-Αμερικανούς στη Γάζα λέγοντας ότι η συνοριακή διέλευση της Ράφα «μπορεί να είναι ανοιχτή» το απόγευμα του Σαββάτου.

«Ενημερώσαμε τους Αμερικανούς πολίτες στη Γάζα, με τους οποίους είμαστε σε επαφή, ότι, εφόσον κρίνουν ότι είναι ασφαλές, ίσως θέλουν να μετακινηθούν εγγύτερα στη διάβαση της Ράφα» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενδέχεται να μην υπάρχει κάποια έγκαιρη ενημέρωση στην περίπτωση που ανοίξει η διάβαση και «ίσως να μείνει ανοιχτή για περιορισμένο χρονικό διάστημα».

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου