Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

LIVE BLOG: Έληξε το ισραηλινό τελεσίγραφο για την εκκένωση της Γάζας


Πόλεμος στο Ισραήλ: «Εκρηκτικό» παραμένει το κλίμα στη Μέση Ανατολή, εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζα - Το Newsbomb.gr στην εμπόλεμη ζώνη

Έληξε επισήμως στις 16:00 το τελεσίγραφο του Ισραήλ για την εκκένωση της Γάζας εν μέσω βομβαρδισμών και εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης που έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, δύο νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα αρνούνται να εκκενώσουν.

Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται συνεχώς και από τις δύο πλευρές, με τους Παλαιστινίους να μετρούν 2.215 νεκρούς και τους Ισραηλινούς περισσότερους από 1.200.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι περισσότεροι από 423.000 άνθρωποι είχαν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Γάζα, ακόμη και πριν από την οδηγία του Ισραήλ για την εκκένωση της βόρειας λωρίδας.

Παράλληλα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος έδωσαν «το πράσινο φως» για να επιτραπεί στους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Το Newsbomb.gr στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο

Την ίδια ώρα το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος, Σωτήρης Σκουλούδης, βρίσκονται στην αραβόφωνη πόλη Shefa-Amr, όπου τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα ισραηλινο-λιβανέζικα σύνορα.

Μάλιστα, εκδόθηκε προειδοποίηση για «πιθανή ύπαρξη εχθρικού αεροσκάφους» από τον Λίβανο.

Πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν συνεχώς στον ουρανό του Ισραήλ, την ίδια ώρα που η μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Όλη αυτή η κινητοποίηση προφανώς γεννά συνειρμούς και φόβους για εμπλοκή της Χεζμπολάχ στην ήδη εύφλεκτη πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την εμπόλεμη ζώνη:

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου