Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

LIVE BLOG: Περιμένει την «πολιτική απόφαση» ο στρατός του Ισραήλ για να μπει στη Γάζα


Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεδριάζει για πρώτη φορά η κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ο στρατός του Ισραήλ περιμένει το «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία για να εισβάλει επίσημα στη Γάζα.

Για πρώτη φορά συνεδριάζει σήμερα (15/10) η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να στέλνει μήνυμα για «συντριβή της Χαμάς». Την ίδια ώρα, ο στρατός του Ισραήλ είναι… με το δάχτυλο στη σκανδάλη και περιμένει την πολιτική απόφαση για να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ταυτοποίησε 126 ομήρους που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την πολύνεκρη επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ενώ «ζεσταίνει» τις μηχανές για την επιχείρηση που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως πρωτοφανής και μία από τις σφοδρότερες που έχουν γίνει στην ιστορία.

Την ίδια ώρα, ο φόβος για ευρύτερη «ανάφλεξη» μεγαλώνει, καθώς το Ιράν ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως θα απαντήσει άμεσα στο Ισραήλ σε περίπτωση που επιτεθεί στη Γάζα.

Νωρίτερα, το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση έληξε και πλέον αναμένεται η εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, με τον δημοσιογράφο του Newsbomb.gr, Σωτήρη Σκουλούδη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Ζωντανή εικόνα από τη Γάζα



Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου