Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

LIVE BLOG: «Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι» λένε οι Ισραηλινοί - Νέα δεδομένα για το νοσοκομείο


Πόλεμος στο Ισραήλ: Την 13η μέρα του πολέμου στο Ισραήλ παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ο κόσμος κι ενώ σύμφωνα με τη ρητορική των ισραηλινών αξιωματούχων, η χερσαία επέμβαση στη Γάζα δεν αρκεί.

Σε τεντωμένο... σκοινί βαδίζει για 13η ημέρα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αναφέροντας πως τα χτυπήματα που θα ακολουθήσουν μετά την επικείμενη εισβολή στη Γάζα, θα πρέπει να γίνουν με ακρίβεια και να είναι θανατηφόρα.

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», είπε στη συνέχεια καλώντας όλους τους Ισραηλινούς στρατιώτες να είναι σε εγρήγορση για την χερσαία επίθεση.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ στη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε: «Στηρίζουμε απόλυτα το Ισραήλ ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να κυνηγήσει τη Χαμάς, να πάρει πίσω τους ομήρους, να αποτρέψει περαιτέρω εισβολές και να ενισχύσει την ασφάλειά του».

Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμά του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καταδικάζει τις «φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ», εκφράζοντας παράλληλα σοβαρή ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Όσον αφορά στην έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας, αξιωματούχος των ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών που έδωσε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο ισχυρίζεται οτι φαίνεται να έχει προκαλέσει «μερικές δεκάδες θανάτους» και όχι εκατοντάδες.

«Δεν υπάρχουν 200 ή ακόμα και 500 νεκροί, αλλά μάλλον μερικές δεκάδες, πιθανώς μεταξύ 10 και 50», λέει η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας, η οποία προσθέτει επίσης ότι «το Ισραήλ μάλλον δεν το έκανε αυτό».

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Γάζα:

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου