Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Λαύριο: Συνέδριο Ιστορίας και Δημόσιας Ιστορίας για την προσφυγική εγκατάσταση - Αντικείμενο η προσφυγική μνήμη και η δημόσια ιστορία γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την αναγκαστική μετακίνηση-εγκατάσταση πληθυσμών


Σκηνές προσφύγων στην Κοκκινιά, με το φακό των Αρμένιων φωτογράφων Διλδιλιάν (πηγή: Έκθεση «Αρμένιοι Φωτογράφοι της Νίκαιας 1922-1960» στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη)

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Δημόσια Ιστορία» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (ΒΒΕΜ) στο Λαύριο, διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με αντικείμενο την προσφυγική μνήμη και τη δημόσια ιστορία γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την αναγκαστική μετακίνηση-εγκατάσταση πληθυσμών που προβλεπόταν στη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να φωτίσει τις διαφορετικές διαστάσεις της προσφυγικής εγκατάστασης και με σημείο αναφοράς τις γειτονιές και τους οικισμούς των προσφύγων να αναδείξει την ιστορία και τη μνήμη σε τοπική κλίμακα.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

• Περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του συνεδρίου, εδώ.
• Το πρόγραμμα, εδώ.

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου