Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Δολοφόνησαν μέχρι παιδί με αυτισμό οι “ελευθερωτές” της Χαμάς…


Νεκρές τελικά είναι η Νόγια Νταν, ένα 12χρονο Ισραηλινό κορίτσι με αυτισμό, και η 80χρονη γιαγιά της, που πιστευόταν ότι είχαν απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Όπως μετέδωσε πρώτο το ισραηλινό κανάλι Kan και κατόπιν επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Αρχές, εντοπίστηκαν οι σοροί της μικρούλας Νόγια και της ηλικιωμένης γυναίκας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου τους.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι η Tζ. Κ. Ρόουλινγκ, η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ (που λάτρευε η 12χρονη) είχε κάνει retweet μια ανάρτηση σχετικά με το αγνοούμενο κορίτσι, που οι ισραηλινές Αρχές θεωρούσαν μέχρι πριν λίγες ώρες όμηρο της Χαμάς. Είχε προηγηθεί έκκληση προς τη συγγραφέα από τον επίσημο λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) προκειμένου να βρεθεί το 12χρονο κορίτσι που αγνοούνταν μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Στο post αναφερόταν ότι η 12χρονη Noya είναι ένα κορίτσι ευαίσθητο, ευγενικό, αστείο και φανατική θαυμάστρια του Χάρι Πότερ.

«Μαμά, βοήθησέ με»: Το χρονικό της απαγωγής της 12χρονης

Η νεαρή Νόγια βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς της μαζί με τη γιαγιά της στο κιμπούτς Nir Oz, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν μέσα, το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του προηγούμενου Σαββάτου. «Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι. Βοήθησέ με», ήταν το τελευταίο φωνητικό μήνυμα που έστειλε η 12χρονη στη μαμά της, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι τους, 8 χλμ. μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου