Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Απόρθητο Φρούριο ο Έβρος: Η ώρα των φονικών βλημάτων Spike Nlos – Τα digital χαρακτηριστικά τους που… ιδρώνουν τους «Συμμάχους»


Συμφωνία των ελληνικών αρχών με το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας δίνει νέες δυνατότητες στην ικανότητας άμυνας της χώρας μας καθώς σύντομα θα αποκτήσει τους υπερσύγχρονους αντιαρματικούς πυραύλους Spike NLOS

Συμφωνία των ελληνικών αρχών με το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας δίνει νέες δυνατότητες στην ικανότητας άμυνας της χώρας μας καθώς σύντομα θα αποκτήσει τους υπερσύγχρονους αντιαρματικούς πυραύλους Spike-NLOS.

Η συμφωνία περιλαμβάνει πυραύλους που θα κατασκευαστούν από την κρατική εταιρεία Rafael και θα εξοπλίσουν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache και τους Κανονιοφόρους του ελληνικού στρατού.

Τα κατευθυνόμενα βλήματα Spike Nlos όπως εκτιμούν αξιωματικοί του ΓΕΣ που έχουν ίδια άποψη για το Ισραηλινό «υπερόπλο»  θα εκτινάξουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Μονάδων που υπερασπίζονται τα χερσαία σύνορα στον Έβρο αλλά κυρίως θα αποτελέσουν το «μακρύ χέρι» των φρουρών πάνω στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Αφού θα έχουν τη δυνατότητα να στοχοποιούν και να πλήττουν με απόλυτη ακρίβεια στόχους στη θάλασσα ενώ θα αποτελούν και τον εφιάλτη των εχθρικών ελικοπτέρων τα οποία θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν. Είτε για να καλύψουν με πυρά αποβατική ή αεροαποβατική ενέργεια είτε για να αποβιβάσουν κομάντος για δημιουργία αεροπρογεφυρώματος.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την απόκτηση μεγάλου αριθμού βλημάτων, καθιστώντας τους Spike Nlos ένα καίριο οπλικό σύστημα για την άμυνα των νησιών και του Έβρου. Η απόκτηση αυτού του νέου όπλου αποτελεί ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων.

‘Οπως έχει αποκαλύψει το Newpost το συνολικό κόστος του προγράμματος αγγίζει τα  370 εκ ευρώ και χωρίζεται σε τρία υποπρογράμματα: Με τα συστήματα Spike Nlos που θα αναπτυχθούν σε νησιά και Έβρο να κυμαίνονται στα 2700 , 45 εκ ευρώ θα κοστίσουν τα βλήματα για τα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι και 55 εκ ευρώ αυτά που  προορίζονται για τις κανονιοφόρους κλάσης «ΜΑΧΗΤΗΣ» και για τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου MARK V της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Με βεληνεκές που αγγίζει τα 35 χιλιόμετρα κάθε πύραυλος Spike Nlos έχει τη δυνατότητα να «λοκάρει» και να καταστρέφει στόχους με υψηλή ακρίβεια όπως αποβατικά σκάφη αλλά και μεγαλύτερα πλοία, μεταγωγικά ελικόπτερα που μεταφέρουν κομάντος, επιθετικά ελικόπτερα ακόμα και σκάφη ειδικών επιχειρήσεων.

Η ταχύτητα αλλά και ευελιξία του συστήματος κάνουν τους Spike Nlos έναν εξαιρετικά δύσκολο στόχο αφού τα οχήματα μπορούν να αλλάζουν συνεχώς θέσεις και να προχωρούν σε βολές χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

ΠΗΓΗ newpost

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου