Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Liveblog: Κυκλώνει τη Γάζα ο ισραηλινός στρατός - Θρήνος και οργή για τον θάνατο της 22χρονης Shani


Πόλεμος στο Ισραήλ: Η επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» του IDF προχωρά με αμείωτη ένταση - Άρματα μάχης κυκλώνουν την πόλη της Γάζας

Με ένα άνευ προηγουμένου σφυροκόπημα της Γάζας, το Ισραήλ εντείνει την επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά».

Σύμφωνα με μέσα του Ισραήλ, ο IDF προχωράει συνεχώς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, κερδίζοντας έδαφος. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δύο πλευρές επίθεσης από το Ισραήλ.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του το βράδυ του Σαββάτου, ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν ανέφερε το έγγραφο, λέγοντας ότι το έδωσε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το 2016, ο τότε υπουργός Άμυνας συνέταξε ένα έγγραφο 11 σελίδων που προειδοποιούσε για τα σχέδια της Χαμάς να διασχίσει τα σύνορα της Γάζας, να κατακλύσει κοινότητες στο νότιο Ισραήλ, να οργανώσει σφαγές και να πάρει ομήρους.

Το έγγραφο, μέρη του οποίου δημοσιεύθηκαν από την καθημερινή Yedioth Ahronoth σήμερα το πρωί, προαναγγέλλει πολλά από τα στοιχεία της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και υποδεικνύει ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι γνώριζαν εδώ και αρκετά χρόνια την πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης της Χαμάς, αλλά προφανώς δεν έλαβαν τις προειδοποιήσεις αρκετά σοβαρά.

Τέλος, σοκ και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τον θάνατο της Σάνι Λουκ, της 22χρονης Γερμανίδας που αγνοούνταν μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου καθώς σύμφωνα με το Ισραήλ αποκεφαλίστηκε...

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα και το Ισραήλ:

Δείτε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου