Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Liveblog: Τα επόμενα βήματα της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα


Πόλεμος στο Ισραήλ: για δεύτερο 24ωρο παραμένουν εντός της Λωρίδας της Γάζας οι Ισραηλινοί στρατιώτες, με τον πόλεμο να μπαίνει πλέον σε νέα φάση - Το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει κάθε μέτρο ώστε να διακρίνει τους Παλαιστίνιους αμάχους από τους μαχητές της Χαμάς στη στρατιωτική επιχείρησή του στη Γάζα, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν

Διανύουμε πλέον την 22η ημέρα του πολέμου στο Ισραήλ με τον IDF να καταλαμβάνει διαρκώς τμήματα στη Λωρίδα της Γάζας, την ίδια ώρα που οι άντρες της Χαμάς εξαπολύουν επιθέσεις κατά στόχων.

Αν και εξαρχής οι ΗΠΑ έχουν ταχθεί υπέρ του Τελ Αβίβ σε σημερινή του δήλωση ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν ανέφερε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει κάθε μέτρο ώστε να διακρίνει τους Παλαιστίνιους αμάχους από τους μαχητές της Χαμάς στη στρατιωτική επιχείρησή του στη Γάζα

Εν τω μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε σήμερα τους επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, λέγοντας πως δεν είχε προειδοποιηθεί ποτέ πως η Χαμάς σχεδίαζε την ευρείας κλίμακας επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, αλλά αργότερα απέσυρε τα σχόλιά του και ζήτησε συγγνώμη.

Όσον αφορά το διπλωματικό πεδίο εντός Ευρώπης ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τη διοχέτευση της βοήθειας στη Γάζα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

"Οι ηγέτες τόνισαν τη σημασία να φθάσει επείγουσα ανθρωπιστική υποστήριξη μέσα στη Γάζα. Συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στις προσπάθειες να φθάσουν καίριας σημασίας τρόφιμα, καύσιμα, νερό και φάρμακα σε εκείνους που τα χρειάζονται, και να βγουν οι ξένοι υπήκοοι" από τη Γάζα, δήλωσε εκπρόσωπος του Σούνακ.

"Εξέφρασαν την κοινή ανησυχία τους για τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα στη Δυτική Όχθη" και συμφώνησαν στην ανάγκη να μην παραβλεφθεί "το μακροπρόθεσμο μέλλον της περιοχής, ιδιαίτερα η ανάγκη για μια λύση δύο κρατών".

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα και το Ισραήλ:

Δείτε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου