Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Οργάνωση ADL: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 388%


Ραγδαία αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων καταγράφεται στις ΗΠΑ μετά την εισβολή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Ένωση κατά της συκοφάντησης των Εβραίων (ADL).

«Είδαμε κύμα αντισημιτισμού σε όλη τη χώρα. Το φαινόμενο ενισχύεται και αυξάνεται. Έχει πια καταστεί κοινότοπο, τόσο στην ακροδεξιά όσο και στη σκληρή Αριστερά», είπε ο επικεφαλής της οργάνωσης Τζόναθαν Γκρίνμπλατ ο οποίος παρουσίασε τα προκαταρκτικά στοιχεία από το Κέντρο για τον Εξτρεμισμό ADL δείχνουν ότι από τις 7 έως τις 23 Οκτωβρίου, τα αναφερόμενα περιστατικά παρενόχλησης, βανδαλισμού και επίθεσης αυξήθηκαν κατά 388% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο Γκρίνμπλατ επισήμανε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις δεν θυμίζουν τον «συνηθισμένο αμερικανικό αντισημιτισμό, με επιθέσεις σε καταστήματα που πωλούν μπλουζάκια με το σήμα του ισραηλινού στρατού. Μιλάμε για καφέ στο Λονγκ Αϊλαντ, παγωτατζίδικο στο Σαν Φρανσίσκο και εστιατόριο στο Σικάγο. Μιλάω σαν εγγονός κουρέα που επέζησε στο Ολοκαύτωμα και του οποίου το κουρείο βανδαλίστηκε και καταστράφηκε από τους ναζί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά γίνονται σήμερα στη χώρα».

Πρόσφατη έρευνα της Hillel International με Εβραίους φοιτητές δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%)  νιώθουν φόβο στην πανεπιστημιούπολη. Επιπλέον, ένας στους τέσσερις Εβραίους φοιτητές (25%) λέει ότι υπήρξε βία ή πράξεις μίσους στην πανεπιστημιούπολη από την έναρξη του πολέμου και μόνο οι μισοί από αυτούς που λένε ότι υπήρξε μίσος ή βία δηλώνουν ικανοποιημένοι με την αντίδραση της διοίκησης του πανεπιστημίου τους.

«Δεν μπορεί πλέον κανείς να παρενοχλεί τους Εβραίους φοιτητές ατιμώρητα, ούτε ένα πανεπιστήμιο ή σχολείο μπορεί πλέον να κοιτάζει από την άλλη πλευρά», σημείωσε ο  Γκρίνμπλατ.

«Τα αντισημιτικά περιστατικά που βλέπουμε σήμερα στην πανεπιστημιούπολη δεν ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου. Είναι άμεσο αποτέλεσμα του ότι πάρα πολλά πανεπιστήμια αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τη νομική τους ευθύνη να αντιμετωπίσουν άμεσα, δημόσια και δυναμικά τον αντισημιτισμό που σιγοβράζει για χρόνια. Αυτή η έκρηξη του μίσους των Εβραίων ήταν προβλέψιμη και αποτρέψιμη. Είναι καιρός τα πανεπιστήμια να επιβάλουν το νόμο και να προστατεύσουν τους Εβραίους φοιτητές τους» είπε η Alyza D. Lewin, πρόεδρος του Brandeis Center.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου