Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΟΗΕ, Γκουτέρες


Ο Ερσίν Τατάρ, πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων μίλησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Ερσίν Τατάρ κατά την επικοινωνία αυτή συζητήθηκε το έργο Πύλας-Άρσους (Pile-Yiğitler), ο διορισμός ειδικού εκπροσώπου στην Κύπρο και οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα.

Όπως αναφέρεται, ο Τατάρ ζήτησε από τον Γκουτέρες να «τελειώσουν οι παραβιάσεις των Ελληνοκυπρίων για το δρόμο Πύλας-Άρσους το συντομότερο δυνατόν».

Ο Τατάρ είπε στον Γκουτέρες ότι η ελληνική διοίκηση προσπαθεί να διακόψει τις εργασίες στον δρόμο Πύλας-Άρσους  και σημείωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν ήθελε ένταση.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι συνεχάρη τον Γκουτέρες, ο οποίος έκανε τους Ελληνοκύπριους να αποδεχτούν το θέμα του διορισμού προσωπικού εκπροσώπου στην Κύπρο μετά από 2 χρόνια αντίστασης.

Δηλώνοντας ότι ο εκπρόσωπος θα οριστεί για 6 μήνες, ο Τατάρ τόνισε ότι καθήκον του εκπροσώπου πρέπει να είναι να διερευνήσει εάν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι συζήτησαν και άλλα περιφερειακά ζητήματα με τον Γκουτέρες,

«Είπα ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μέρος μας για να τερματιστεί η ανθρώπινη τραγωδία στη Γάζα το συντομότερο δυνατό, ότι πρέπει να σταματήσει η βία κατά αμάχων και ότι θεωρούμε απαραίτητο οι μηχανισμοί που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του παλαιστινιακού λαού να τεθούν σε δράση το συντομότερο δυνατό.

«Σε αυτό το πλαίσιο, μοιράστηκα μαζί του ότι εκτιμήσαμε τις πρωτοβουλίες του για την παροχή ενός ανθρώπινου διαδρόμου και την οξυδερκή του στάση σε αυτό το θέμα», είπε.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ echedoros

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου