Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Μετά το τετ-α-τετ με τον Χαμενεΐ ο ηγέτης της Χαμάς έφτασε στην Τουρκία για συνάντηση με τον Ερντογάν


Αντιπροσωπεία της Χαμάς, με επικεφαλής τον ηγέτη της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια, ταξίδεψε στην Τουρκία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του Χανίγια στην Άγκυρα ακολουθεί την επίσκεψη του ηγέτη της Χαμάς στο Ιράν. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μια ημέρα αφότου αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι οι δυό τους συναντήθηκαν πρόσφατα. Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ο Χανίγια, ο οποίος από το 2019 μένει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας, "ενημέρωσε τον Χαμενεΐ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη".  Χωρίς λεπτομερείς αναφορές για το πότε έγινε η συνάντηση, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim μετέδωσε ότι ο Χαμενεΐ "τόνισε την σταθερή πολιτική της Τεχεράνης να υποστηρίζει τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης κατά των σιωνιστών κατακτητών".

Τουρκικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι ο Χανίγια έφτασε στην Τουρκία, από όπου είχε "εκδιωχθεί ευγενικά" προ μερικών εβδομάδων.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη (εδώ και πολλά χρόνια ζει μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ) στις 7 Οκτωβρίου όταν οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στο Ισραήλ, κλήθηκε "ευγενικά" να φύγει από την Τουρκία, σε μια προφανή κίνηση για να αποφευχθεί μια νέα αντιπαράθεση με το Ισραήλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al-Monitor.

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου