Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει το θετικό κλίμα με την Τουρκία»


Ιανουάριος 19, 2024. Ελλάδα.

Στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπήρξε άμβλυνση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας μετά τους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Τουρκία πέρυσι.

Δήλωσε ότι η χαλάρωση συνεχίζεται: «Είδαμε δραματικές αλλαγές στην τουρκική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, θέλω να είμαι αισιόδοξος και να ενισχύσω περαιτέρω τα θετικά βήματα που έχουν κάνει οι χώρες μας», είπε.

Ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το θέμα της χάραξης των ορίων των θαλάσσιων δικαιοδοσιών, το οποίο χαρακτήρισε ως το μοναδικό σημαντικό πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών, δεν έχει επιλυθεί και ότι παρά το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να μπορούν να συνυπάρξουν και να επικεντρωθούν στη θετική ατζέντα.

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για τις αυξανόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα και τόνισε ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν πολλά παιδιά.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις με πυραύλους και drone σε πλοία από τους Χούτι στην Υεμένη και τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως απάντηση, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα, γράφει το τουρκικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου