Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της ομάδας Χούτι στην Υεμένη


Ιανουάριος 20, 2024. Ελλάδα.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο επιθέσεων κατά της ομάδας Χούτι στην Υεμένη, με στόχο εκτοξευτές πυραύλων που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Σήμερα το πρωί, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 3 επιτυχείς επιθέσεις αυτοάμυνας εναντίον στόχων των Χούτι στην Υεμένη».

Πρόσθεσε: «Αυτό είναι το τέταρτο προληπτικό μέτρο που έλαβε ο αμερικανικός στρατός την περασμένη εβδομάδα κατά των εκτοξευτών πυραύλων Χούτι, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν επιθέσεις, στην προκειμένη περίπτωση πυραύλους κατά πλοίων».

Αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση της ομάδας Χούτι της Υεμένης, την Παρασκευή, ότι είχε βάλει στο στόχαστρο το αμερικανικό πλοίο «Kim Ranger» στον Κόλπο του Άντεν, με αρκετούς ναυτικούς πυραύλους.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ομάδας Χούτι, ταξίαρχος Yahya Saree, ανέφερε σε δήλωση: «Οι ναυτικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης (που συνδέονται με την ομάδα Χούτι) πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης κατά του αμερικανικού πλοίου Chem Ranger , στον Κόλπο Άντεν, με αντιπλοϊκούς πυραύλους, και το χτύπημα ήταν ακριβές, όπως σημειώνεται.

Shorouk News

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου