Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού για προσέλκυση επενδύσεων σε Νταβός, Νέα Υόρκη και Ινδία


Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Χρήστος Μυτιλινιός

Παράλληλα με τα πολλαπλά μεταρρυθμιστικά μέτωπα που έχει ανοίξει εντός των συνόρων η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επενδυτική βαθμίδα στη φαρέτρα του, ξεκινά μπαράζ επαφών για την προσέλκυση περαιτέρω και ακόμα μεγαλύτερων επενδύσεων.

Αδιαμφισβήτητα η εικόνα της χώρας μας έχει βελτιωθεί τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Νταβός, τη Νέα Υόρκη και την Ινδία, με στόχο ακόμα περισσότερες επενδύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει να δημοσιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, ανεβάζοντας την οικονομική διπλωματία στο επίκεντρο. Παράλληλα, στόχος των κινήσεων οικονομικής διπλωματίας θα είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με χώρες που παρουσιάζουν εξαγωγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ή αποτελούν “εξαγωγείς κεφαλαίων και επενδύσεων” - όπως η Ινδία, η Νότια Κορέα και οι χώρες της αραβικής χερσονήσου και του Περσικού Κόλπου.

Για τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα πρόγραμμα ταξιδιών, συναντήσεων και δημόσιων εμφανίσεων σε εκδηλώσεις όπου γίνονται επαφές υψηλού επιπέδου, κλείνουν deals και συνάπτονται συμφωνίες, ή απλώς προλειαίνεται το έδαφος για διεθνείς οικονομικές συνεργασίες. Θα ακολουθήσει το επίσημο ταξίδι στην Ινδία, ενώ για το ενδιάμεσο διάστημα προγραμματίζονται επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων από χώρες της Απω Ανατολής.

Ντανβός, Νέα Υόρκη, Ινδία

Το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία του πρωθυπουργού στο φετινό forum του Νταβός, όπου κεντρικό θέμα θα είναι η επανοικοδόμηση-αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15 με 19 Ιανουαρίου. Ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να είναι παρών στις 18 και 19 Ιανουαρίου, έχοντας στην ατζέντα του ενδιαφέροντα ραντεβού με πολιτικούς ηγέτες, ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και διεθνείς οικονομικούς παράγοντας.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για το ελληνικό επενδυτικό road show της JP Morgan. Εκεί μεταξύ άλλων θα συναντηθεί και θα συζητήσει με τον επικεφαλής της μεγάλης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τον ελληνικής καταγωγής Τζέιμι Ντίμον. Θα πραγματοποιήσει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών fund και επιχειρηματικών ομίλων, ανοίγοντας διαύλους επαφών και σε εκπροσώπων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που θα είναι παρόντες στο συνέδριο.

Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ινδία προγραμματίζεται να γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με αιχμή την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και τις επενδύσεις ινδικών κεφαλαίων στη χώρα μας. Γι αυτό, τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύει μεγάλη επιχειρηματική αποστολή.

Επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους από ινδικές. Οι εξαγορές έγιναν μέσω Εμιράτων και αφορούν κυρίως επιχειρήσεις τροφίμων, πρωτογενούς παραγωγής και ειδών συσκευασίας.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου