Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Φιντάν: HΠΑ και Ρωσία «οπλίζουν» τα χέρια τρομοκρατών κατά της Τουρκίας


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν μίλησε σήμερα στη βουλή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν μίλησε σήμερα στη βουλή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και κατηγόρησε και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ότι «οπλίζουν» τα χέρια των Κούρδων κατά της Τουρκίας.

Όλα όσα είπε ο Φιντάν

“Με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS, οι ΗΠΑ παρέχουν στην οργάνωση (ΡΚΚ) τεχνολογία και στρατιωτικό εξοπλισμό. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν επίσης αυτές τις δραστηριότητες των ΗΠΑ. Κι η Ρωσία κάνει τα στραβά μάτια στην παρουσία του PKK στα δυτικά του Ευφράτη, ιδίως στο Τελ Ριφάατ και το Μανμπίτς.

Το μόνο κοινό σημείο μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταπολεμά η Τουρκία είναι ότι όλες ανεξαιρέτως έχουν τις δικές τους διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Το PKK συνδιαλέγεται με την ευρωπαϊκή σκηνή όσον αφορά τη χρηματοδότησή του, αυτό είναι ήδη γνωστό.

Συνδέεται επίσης με αντιτουρκικούς κύκλους εντός και εκτός της ΕΕ. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποστράγγιση των οικονομικών πόρων του PKK.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει συλλήψεις σε χώρες όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Βλέπουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τη Φινλανδία και τη Σουηδία μετά το Τριμερές Μνημόνιο έχουν προβληματίσει την οργάνωση. Θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας”, είπε στη βουλή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά την έναρξη των εργασιών της τη νέα χρονιά.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου