Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι απειλούν να κλείσουν εντελώς το στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ


Φεβρουάριος 23, 2024. Ελλάδα.

Φωτό:» Οι Χούθι απειλούν να κλείσουν εντελώς το στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ»

Ο αρχηγός της ομάδας των Χούθι, Χουσεΐν Αλ-Εζί, είπε ότι οι Χούθι μπορούν να κλείσουν εντελώς το στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ.

Ο ηγέτης των Χούθι πρόσθεσε ότι το να μην κλείσει το στενό μέχρι στιγμής σημαίνει ότι η ομάδα ενδιαφέρεται για τη διεθνή ναυσιπλοΐα, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία ότι λένε ψέματα, όπως είπε.

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν μια ημέρα αφότου ο ηγέτης των Χούτι Αμπντούλ-Μαλίκ αλ Χούθι απείλησε να κλιμακώσει τις ναυτικές επιχειρήσεις εναντίον πλοίων που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και το Ισραήλ, ενώ δεσμεύτηκε επίσης να εισαγάγει ένα νέο όπλο στη ναυτική αντιπαράθεση.

Χθες, Πέμπτη, η ομάδα Χούτι προειδοποίησε επίσης τα ισραηλινά, αμερικανικά και βρετανικά πλοία να μην πλέουν στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας, του Κόλπου του Άντεν και της Αραβικής Θάλασσας.

Το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο δηλώσεις που εξέδωσε μια υπηρεσία που ελέγχεται από την ομάδα Χούθι της Υεμένης, η οποία ανέφερε:

«Πλοία που ανήκουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει σε ισραηλινά άτομα ή οντότητες και πλοία που φέρουν σημαία Ισραήλ απαγορεύεται να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και Αραβική θάλασσα».

Σήμερα, Παρασκευή, μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με την ομάδα των Χούθι ανέφεραν ότι η περιοχή « Ras Issa » στην περιοχή «Al-Salif» στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, δέχθηκε τρεις επιδρομές Αμερικανο-Βρετανών.

Ο Αμπντούλ-Μαλίκ αλ Χούθι δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα «συνεχίζονται και επιδιώκουμε να τις κλιμακώσουμε» και πρόσθεσε:

Εισαγάγαμε υποβρύχια όπλα στις επιχειρήσεις μας στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα.

Οι διαθέσιμοι πύραυλοι είναι τόσο εξελιγμένοι που δεν μπορούν να αναχαιτιστούν ή να καταρριφθούν.

Όλα τα πλοία που στοχοποιούνται ακολουθούν τη δηλωθείσα ταξινόμηση και είναι είτε αμερικανικά, βρετανικά είτε ισραηλινά.

Τα στοχευμένα πλοία στη θάλασσα έφτασαν τα 48 πλοία.

Οι επιχειρήσεις μας εναντίον ισραηλινών στόχων στα κατεχόμενα ανήλθαν σε 183 πυραύλους και drones, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου