Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Η Αίγυπτος απορρίπτει την αποστολή αραβικών ή κοινών δυνάμεων στη Γάζα


Μάρτιος 31, 2024. Ελλάδα.

Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε ότι το Κάιρο απορρίπτει το θέμα της αποστολής αραβικών ή κοινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, γράφουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αυτόν: « Η Αίγυπτος πιστεύει ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας», δηλώνοντας ότι  «η αποστολή αραβικών ή κοινών δυνάμεων στη Γάζα είναι απαράδεκτη».

Συνέχισε:«Αυτό που προτείνεται από την Αίγυπτο είναι η επιστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λωρίδα της Γάζας και η υποστήριξή της με τρόπο που τη βοηθά να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά της».

Δήλωση από τις φατρίες στη Γάζα

Το Σάββατο, οι « Φατρίες της Παλαιστινιακής Συμμαχίας Αντίστασης » ανακοίνωσαν την απόρριψη της ισραηλινής πρότασης να στείλουν αραβικές δυνάμεις για τη διαχείριση της Λωρίδας της Γάζας, προειδοποιώντας για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της.

Οι φατρίες προειδοποίησαν σε δήλωση που δημοσίευσε το κίνημα της Χαμάς για τα ηλεκτρονικά του μέσα, το Σάββατο, στη Δαμασκό, «για τον κίνδυνο να συμφωνήσουν με τέτοιες προτάσεις, επειδή αποτελούν μια νέα σιωνιστική παγίδα και εξαπάτηση, για να παρασύρουν ορισμένες αραβικές χώρες να τους εξυπηρετήσουν τα σχέδια και έργα μετά τη μεγάλη τους αποτυχία στο πεδίο, όπως επιδιώκουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν την τρομερή ήττα που υπέστησαν αναζητώντας βοήθεια από ορισμένες αραβικές χώρες και ορισμένα από τα εργαλεία τους στην περιοχή για να απελευθερώσουν τον κατοχικό στρατό από το μεγάλο τέλμα που έπεσε στη Λωρίδα της Γάζας.

H Ισραηλινή Πρόταση

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας πρότεινε την ανάπτυξη αραβικής δύναμης στη Γάζα για περιορισμένη μεταβατική περίοδο για να εξασφαλίσει τη θαλάσσια προβλήτα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαθιστούν στα ανοικτά των ακτών της Γάζας για να λάβουν βοήθεια μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, ο Γκάλαντ ζήτησε από την Ουάσιγκτον σε συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, αμερικανική πολιτική και υλική υποστήριξη για αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά αυτή η υποστήριξη δεν περιλαμβάνει την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος της Γάζας.

Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ σημείωσε σημαντική πρόοδο κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον στο σχέδιό του να φέρει μια πολυεθνική δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Γκάλαντ, η ίδια δύναμη θα εξασφαλίσει πρώτα νηοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και το λιμάνι που κατασκευάζεται στη Λωρίδα της Γάζας, και πρόθεση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να ηγηθούν της πολυεθνικής δύναμης, ακόμη και αν δεν έχουν δυνάμεις στο έδαφος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Yedioth Ahronoth».

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το σχέδιο, αυτό η Λωρίδα της Γάζας με στοιχεία που δεν συνδέονται με τη Χαμάς και θα επιλύσουν το επιδεινούμενο πρόβλημα προς τους Αμερικανούς.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου