Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Κοινή επιχείρηση ΕΦ-Λιμενικής με 5 βάρκες από Λίβανο: Δεν σχολιάζει ο ΥΠΕΣ

 

Δεν σχολίασε κάτι ο Υπουργός Εσωτερικών για την κοινή επιχείρηση μεταξύ Λιμενικής και Εθνικής Φρουράς η οποία είναι σ’ εξέλιξη από χθες, ανοικτά της Κύπρου.

Ανοικτά της Κύπρου μεταξύ των χωρικών υδάτων της χώρας μας και του Λιβάνου πλέουν 5 βάρκες.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ερωτήθηκε επανειλημμένα από δημοσιογράφους για να σχολιάσει την επιχείρηση και δεν θέλησε να πει οτιδήποτε.

«Επίκειται και επίσκεψη αρμόδιου Επιτρόπου, όπως και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. στον Λίβανο). Από εκεί και πέρα, εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία, έχουμε πάρει κάποια άλλα μέτρα για αποτροπή των ροών, όπως αυτό που ανακοινώσαμε το Σάββατο και αφορά την αναστολή της εξέτασης των νέων αιτήσεων, το οποίο έτυχε και έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ενεργειών μας», υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την επιχείρηση που διενεργεί η Λιμενική Αστυνομία από χθες, ο κ. Υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει, λέγοντας ότι πρόκειται για επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Κληθείς να πει εάν αυτό που εφαρμόστηκε χθες είναι το σχέδιο β’, ο κ. Υπουργός απάντησε αρνητικά και είπε ότι το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί.

Τέλος, σε ερώτηση εάν υπάρχει πρόθεση για αναθεώρηση των μέτρων, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι όλα τα μέτρα αναθεωρούνται σύμφωνα με την αποτελεσματικότητά τους.

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου