Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Φρέντι Μπελέρης: Εκδόθηκε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου – Σε ποια περίπτωση θα παραμείνει κρατούμενος, ακόμα κι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής


Ο Φρέντι Μπελέρης (φωτ. αρχείου: Facebook / Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris)

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας δικαιούται να ασκήσει έφεση εντός 15 ημερών

Εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση του αλβανικού Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, πλέονκαταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλακή. Η εξέλιξη αυτή, παρότι έχει τυπικό χαρακτήρα, στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, η υπεράσπιση του Μπελέρη δικαιούται να καταθέσει έφεση εντός 15 ημερών. Η έφεση θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ΕΡΤ, ωστόσο, η πλευρά του Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Αν η ποινή παραμείνει και στον δεύτερο βαθμό, τότε ο Φρ. Μπελέρης θα αποφυλακιστεί στις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, με τις πληροφορίες να συντείνουν ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Αν πάντως δεν μειωθεί η ποινή και αν ο Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το εξαιρετικό παράδοξο να είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, εκλεγμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου, αλλά κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου