Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν δεν γίνει επαναδιαπραγμάτευση, να διαγραφεί ο Σαμαράς

Χειμαρρώδης, αφοπλιστικός, σταθερός στις πολιτικές του πεποιθήσεις ο Αχαιός πολιτικός, Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε εκτός Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές τόσο για το κυβερνητικό έργο, όσο και για την ριζική αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του πρωθυπουργού προς τις μνημονιακές επιταγές.
Ο Νίκος Νικολόπουλος βρισκόταν εδώ και καιρό σε τροχιά σύγκρουσης με τη Νέα Δημοκρατία. Είχε οριστεί υφυπουργός Εργασίας, ωστόσο, παραιτήθηκε λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου.
Αυτή τη φορά κινδυνεύει να διαγραφεί οριστικά από το κόμμα, μία απόφαση που θα ληφθεί από το πειθαρχικό όργανο της ΝΔ.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο ίδιος η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει ουδεμία ισχύ, διότι δεν έχουν οριστεί τα μέλη βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών. Παράλληλα παρατηρεί ότι η απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ήταν βιαστική, επιπόλαιη και κινήθηκε βάσει στρατηγικών... παλαιάς κοπής!
«Βιάστηκαν. Ήθελαν να με διαγράψουν», δηλώνει με νόημα ο κ. Νικολόπουλος. «Πάνω σε ποιο άρθρο του καταστατικού στηρίχτηκε η απόφαση της διαγραφής μου;, τι παράπτωμα έκανα; ποια διάταξη παρέβη; Ενόχλησα; Έρχονται δύσκολες στιγμές για την πατρίδα, δεν άλλαξα στάση απέναντι στην επαναδιαπραγμάτευση, αυτοί έβαλαν στο ράφι τις προγραμματικές δηλώσεις. Το Μαξίμου ανησύχησε. Έχασαν τον ύπνο τους. Αν έχουν έτσι τα πράγματα τότε να διαγραφεί ο Σαμαράς», αναφέρει με νόημα ο πρώην υφυπουργός.
 
Επιστολή-καταπέλτης σε Σαμαρά
 
Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, όπως γράφει το zougla.gr, εντός της ημέρας θα αποστείλει στον κ. Σαμαρά μία επιστολή μέσω της οποίας θα ζητεί την αναβολή της σύγκλησης του πειθαρχικού οργάνου, ώστε αρχικά να συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή για την εκλογή του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, μία θέση που διεκδικεί ο ίδιος. Μάλιστα θα ζητήσει απάντηση για τον πραγματικό λόγο της διαγραφής του. Όπως ανέφερε από την πρώτη στιγμή της παραίτησής του είχε γίνει «δυσάρεστος» σε κάποιους και δέχτηκε «ένα ποταμό λάσπης» μέχρι σήμερα, ο οποίος υποκινούνταν από διάφορους κύκλους.
 
Οι λόγοι που οδήγησαν στη διαγραφή
 
Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος τονίζει ότι η ανάρτηση στο Twitter ήταν μόνο η αφορμή. «Η διαγραφή μου είναι ένα σιωπητήριο άγγελμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι το ‘τότε' δεν είναι ‘τώρα' και πως για μία ακόμα φορά, ο λαός μας θα πρέπει να υποστεί την ανακολουθία έργων και πράξεων μίας κυβέρνησης». «Η διαγραφή μου αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ότι, τώρα που άλλαξαν οι ρόλοι και φτάσαμε μέχρι την εξουσία, άλλαξαν και οι θέσεις. Ότι οφείλουν όλοι να ξεχάσουν την άμεση επαναδιαπραγμάτευση και το σθεναρό όχι σε νέα μέτρα ύφεσης και φτώχιας εις βάρος του λαού, που πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς διαλαλούσε προεκλογικά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις των κ.κ. Σαμαρά και Νικολόπουλου βάδιζαν σε τεντωμένο σχοινί. Ο πρωθυπουργός φέρεται να ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος για το γεγονός ότι ο πρώην υφυπουργός είχε ξεκινήσει ένα «κυνήγι» υπογραφών για τη σύγκλιση της Πολιτικής Επιτροπής με θέμα: «συζήτηση και ψήφιση για την αλλαγή ή μη της πολιτικής δέσμευσης για την επαναδιαπραγμάτευση». Κάτι το οποίο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο στην κυβερνητική πολιτική και θα διατάραζε την ενιαία εσωκομματική γραμμή.
Όπως είπε ο ίδιος, μέχρι στιγμής είχαν συγκεντρωθεί 40 υπογραφές στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτό φαίνεται να ενόχλησε περισσότερο, όπως και η ανοδική πορεία του για την ανάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα.
Σε ερώτησή μας για το αν έχει γίνει κάποια κρούση από άλλο πολιτικό χώρο ή εάν σκέφτεται να αλλάξει ο ίδιος -σε περίπτωση οριστικής διαγραφής του- πολιτική στέγη ήταν ξεκάθαρος ότι θα παραμείνει στρατιώτης της ΝΔ.

ΠΗΓΗ dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου