Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Χάλκινο στην κωπηλασία για Γιαζιτζίδου - Τσιάβου

Πιστό στο ραντεβού του με τις επιτυχίες φάνηκε το γυναικείο ελληνικό δίδυμο του διπλού σκιφ της κωπηλασίας. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των μεσαίων βαρών και ανέβασαν την Ελλάδα στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Σε μια πραγματικά φοβερή κούρσα, το ελληνικό πλήρωμα ξεκίνησε πολύ δυνατά στην 4η διαδρομή και κρατούσε τα ηνία μέχρι και τα 1000 μέτρα. Στη συνέχεια οι μεγάλες αντίπαλοι των κωπηλατριών μας, Βρετανίδες, ανέβασαν το ρυθμό του και άρχισαν να ξεχωρίζουν περνώντας στην 1η θέση. Τσιάβου και Γιαζιτζίδου έδωσαν μεγάλη μάχη με το πλήρωμα από την Κίνα και έχασαν το ασημένιο μετάλλιο μόλις στα τελευταία μέτρα.


Οι δύο Ολυμπιονίκες αφιέρωσαν το μετάλλιο η μία στην άλλη για την προσπάθεια που έκαναν κατά την διάρκεια της χρονιάς, στις οικογένειες τους που ήταν δίπλα τους και τις υποστήριζαν αλλά και σε όλους τους Έλληνες.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
1. Μεγάλη Βρετανία 7:09.30
2. Κίνα 7:11.93
3. Ελλάδα 7:12.09
4. Δανία 7:15.53
5. Αυστραλία 7:20.68
6. Γερμανία 7:22.18

Εκτός βάθρου έμειναν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, καθώς κατέλαβαν την 4η θέση στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου της κωπηλασίας με επίδοση 6:11.43.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου