Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Προϋποθέσεις για να φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή θέτει ο Βενιζέλος-Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των μέτρων και προϋποθέσεις για να φθάσουν στη Βουλή έθεσε μιλώντας στην ΚΟ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. "Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείριση και να πεθάνει ο ασθενής" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και μετά από 3 μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα, επειδή θα υπάρχει βαθύτερη ύφεση".

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε πέντε όρους:


    -Eάν δεν διασφαλιστεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή

    - Eάν δεν διασφαλιστεί ρήτρα αντικατάστασης, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή

    - Aν δεν υπάρχει μία ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή

    - Εάν δεν έχει διασφαλιστεί η παράταση για δύο χρόνια, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή

    - Aν δεν κλείσει όλο το πακέτο οριστικά, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή.


Την στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει, εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, έναντι των επιθέσεων που δέχεται εσχάτως, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, που πραγματοποιείται εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης (13:30 μμ).

Η συνεδρίαση αποφασίστηκε υπό το βάρος των εξελίξεων και ενώ ο κ. Βενιζέλος δέχεται πυρά για τους χειρισμούς του γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και στον απόηχο της αποχώρησης του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και εν όψει ανάλογων κινήσεων, οι οποίες συζητούνται στο «πράσινο» παρασκήνιο.

Πάντως, βουλευτές του κόμματος δηλώνουν κατ' ιδίαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν «τυφλή» στήριξη στην ηγεσία και προειδοποιούν ότι θα ασκήσουν έντονη κριτική για τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα. 

  ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου