Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η βουλή ζητά τη λίστα Λαγκάρντ

Την αποστολή της «λίστας Λαγκάρντ» με τα στοιχεία για τους 2.000 Έλληνες καταθέτες σε τράπεζα του εξωτερικού θα ζητήσει η Βουλή. Όπως δήλωσε, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο Βαγγέλης Μειμαράκης «η Βουλή θα ασκήσει τα καθήκοντά της και θα ζητήσει την λίστα η οποία μάλιστα θα δημοσιοποιηθεί». Συγκεκριμένα, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε να αποστείλει μέσω της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, αίτημα στις αρμόδιες αρχές για να έρθει η λίστα στη Βουλή.



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, αναφερόμενος στο θέμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου προσωπικά, κάνοντας λόγο για «πράσινη ομερτά». «Το 2011 είχα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της λίστας και ο τότε Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος δεν είχε βρει ούτε μία φράση να απαντήσει με ευθύτητα. Είχε παραλάβει το στικάκι, το κρατούσε σπίτι του και δεν είχε την πρόνοια όταν παραιτήθηκε να το παραδώσει στο διάδοχό του Φίλιππο Σαχινίδη, το κρατούσε στο συρτάρι και όταν τον ρώτησα περί άλλων τύρβαζε. Τώρα όμως έσπασε η πράσινη ομερτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε :«Να μας πουν ποιοι επιχειρηματίες που προεκλογικά μάζευαν τους εργαζόμενους και τους έλεγαν να μην ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι στη λίστα. Ποιοι εφοπλιστές που έλεγαν προεκλογικά ας μας βρει ο Τσίπρας να μας φορολογήσει είναι στη λίστα; Ποιοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι μέσα στη λίστα;»



«Ο Βενιζέλος πήρε σπίτι το στικάκι λες και δεν περιείχε τα κλεμμένα, λες και δεν περιείχε τα χρήματα που λείπουν από τον ελληνικό λαό. Όσο προστατεύετε αυτούς που λήστεψαν τον ελληνικό λαό, τόσο γίνεστε πιο αναξιόπιστοι», είπε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αναφορικά με το θέμα της περιβόητης λίστας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού μιλώντας για «εικόνα αξιοθρήνητη». «Η εικόνα σας είναι αξιοθρήνητη. Είστε κυβέρνηση 3 μηνών και βουλιάζετε. Δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε μαζί σας και την χώρα. Είστε προστάτες συγκεκριμένων συμφερόντων, διαβρωμένοι και επικίνδυνοι και πρέπει να φύγετε πριν να είναι αργά», είπε ο κ. Τσίπρας.



Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους αναφέροντας ότι εδώ και πολλές εβδομάδες ο κ. Σαμαράς απουσιάζει από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, τόνισε ότι : «Χρειάζεται και λίγη τσίπα κ Τσίπρα. Δεν μπορεί να μιλάει κανείς για απουσία όταν τρεις μήνες ο Πρωθυπουργός κάνει τα πάντα για να αλλάξει το κλίμα».



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στη Βουλή, επανέφερε και το αίτημα του κόμματος του για εξεταστική για το μνημόνιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εσκεμμένη καθυστέρηση και «γαλάζια ομερτά». «Να φέρετε προς συζήτηση την πρόταση μας για εξεταστική για το μνημόνιο. Η γαλάζια ομερτά θα φανεί αν ψηφίσετε την εξεταστική για το μνημόνιο. Η ώρα έχει αρχίσει να περνάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το θέμα της εξεταστικής για το μνημόνιο στην κυβέρνηση και θα προχωρήσει σε συνεννόηση με τα κόμματα.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου