Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Ανασχηματισμός όποτε εγώ αποφασίσω!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Τις τελευταίες μέρες η εικόνα της κυβέρνησης φέρνει όλο και περισσότερο προς… οπερέτα. 
Απ’ τη μια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που ακροβατούν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και απ’ την άλλη ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιχειρεί να περάσει μια εικόνα σιγουριάς μετά και την οριστικοποίηση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης απ’ την τρόικα.
Απ’ τη μια ένα ιδιόμορφο «αντάρτικο» απ’ τους κυβερνητικούς εταίρους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (με την καταψήφιση άρθρων νομοσχεδίων, με τις δημόσιες διαφωνίες σε μείζονα θέματα, όπως αυτό της λειτουργίας ή μη των καταστημάτων τις Κυριακές) και απ’ την άλλη η προσπάθεια του Μαξίμου να δείξει ότι ελέγχει τις εξελίξεις…
Απ’ τη μια η πρωτοβουλία Σαμαρά να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η αύξηση κατά έξι (!) των θέσεων αναπληρωτών υπουργών, με αποτέλεσμα τα μέλη της κυβέρνησης να πλησιάζουν τους… πενήντα νοματαίους σε περίοδο ύφεσης για την οικονομία και φτώχιας και ανεργίας για το λαό και απ’ την άλλη η διαρροή από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι διαμαρτύρονται γι’ αυτή την πρωτοβουλία όχι επειδή διαφωνούν επί της ουσίας αλλά επειδή… δεν είχαν ενημερωθεί!
Σκορποχώρι λοιπόν θυμίζει αυτή η τρικομματική κυβέρνηση, σε μια περίοδο μάλιστα κρίσιμη, με πολλά μείζονα ζητήματα ανοιχτά… Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb ο Αντ. Σαμαράς φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος ιδιαίτερα απ’ το πρεσάρισμα που δέχεται απ’ τον Β. Βενιζέλο για το θέμα του ανασχηματισμού, ένα θέμα που πυροδοτήθηκε ξανά μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της αύξησης των θέσεων αναπληρωτών υπουργών.
Και σε σχετική συζήτηση που έγινε στο Μαξίμου έκανε την εξής τοποθέτηση επί του θέματος αυτού:
-Ανασχηματισμός θα γίνει όποτε αποφασίσω εγώ!
Εμφανέστατα ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει, πως οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα την οποία δεν θέλει να εκχωρήσει ούτε στον Βενιζέλο ούτε στον Κουβέλη.
Ιδιαίτερα η παραπάνω τοποθέτηση συνιστά έμμεση πλην σαφή απάντηση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επιθυμεί να εμφανιστεί τουλάχιστον ως… συμπρωθυπουργός που αποφασίζει μαζί με τον Σαμαρά ακόμα και για τον ανασχηματισμό… Αναμένεται η ανταπάντηση Βενιζέλου, αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια… ωραία ατμόσφαιρα!
Ο κουμπάρος

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου