Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη

ακησ τσοχατζοπουλοσ
Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των υπολοίπων 18 κατηγορούμενων για την υπόθεση του «μαύρου» πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα, ξεκινά τη Δευτέρα.
Το κατηγορητήριο, που είναι κοινό για όλους, αφορά στο αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και επισείει ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.
Την Παρασκευή, ο κ. Τσοχατζόπουλος έστειλε δέκα εξώδικα σε κορυφαίους υπουργούς της περιόδου Σημίτη, καθώς και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καλώντας τους να καταθέσουν στη δίκη πώς αποφασίστηκαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TOR-M1.

Μαζί με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δικάζονται η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, η κόρη του Αρετή και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος.
Στο εδώλιο θα καθίσουν επίσης οι Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρσα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου