Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Συνεχίζουν να τσακώνονται Σόιμπλε - Λιου

Ένας ακόμη γύρος αντιπαράθεσης φαίνεται ότι σημειώθηκε την Παρασκευή μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Αμερικανού ομολόγου του Τζακ Λιου.

Το φραστικό φέρεται να έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των G 20, όταν ο Σόιμπλε δέχθηκε επίθεση για την σκληρή πολιτική λιτότητας από τον Αμερικανό ομόλογό του και εκπροσώπους του ΔΝΤ.


Όπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, οι Αμερικανοί ζήτησαν από τη Γερμανία να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για την επίλυση της οικονομικής κρίσης στη γηραιά ήπειρο, να εκδώσει ευρωομόλογα, να δώσει περισσότερο χρόνο για την προσαρμογή χωρών που είναι σε πρόγραμμα και να καταργηθεί το όριο δημοσιονομικού χρέους στην ευρωζώνη.

Μάλιστα το Spiegel αναφέρει πως εμφανίστηκαν εκνευρισμένοι από τις μόνιμες απαιτήσεις του Βερολίνου για λιτότητα, οι οποίες έχουν βυθίσει στην ύφεση την ευρωζώνη.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να εκνευρίστηκε με τις θέσεις του Λιου και έκανε λόγο για  «όργιο φωνασκιών».

Φέρεται να είπε επίσης πως οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα τις χώρες της Ευρωζώνης που σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον έχουν μειώσει στο μισό το χρέος τους, ενώ τόνισε ότι η Ευρωζώνη δεν είναι το ίδιο με τα ομόσπονδα κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, διέψευσε το επεισόδιο...

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου