Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ντερβίς Έρογλου: «Οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν καταστραφεί αν δεν είχε επέμβει η Τουρκία το 1974»

Ο Ντερβίς Έρογλου, πρόεδρος της Κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα βόρειας Κύπρου, δήλωσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν «καταστραφεί» [τα εισαγωγικά στο τούρκικο κείμενο] αν η Τουρκία δεν είχε επέμβει στρατιωτικά το 1974» και ότι «κανένας Έλληνας Κύπριος ηγέτης δεν ήθελε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία με τους Τούρκους Κύπριους στην Κύπρο».

Οι δηλώσεις του Έρογλου προέκυψαν μετά από ένα γεύμα στο  Πανεπιστήμιο Adiyanam το Σάββατο,  στην ομώνυμη νοτιο - ανατολική τουρκική επαρχία.
Ο Έρογλου είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να αναγκάσουν τους Τουρκοκυπρίους «να λύσουν το πρόβλημα της Κύπρου» και πως πρέπει να αισθάνονται ένοχοι για αυτό.

«Ωστόσο, η ΕΕ και ο ΟΗΕ, δεν το λένε ανοιχτά αυτό», είπε ο Έρογλου.

Πρόσθεσε ότι η υπομονή του τουρκοκυπριακού λαού και του κράτους εγγυητή, της Τουρκίας, εξαντλείται με το πρόβλημα της Κύπρου.

Στην ομιλία του στο συνέδριο του Πανεπιστημίου, ο Eroğlu τόνισε ότι «αν η Τουρκία δεν είχε παρέμβει το 1974 με την Ειρηνευτική Επιχείρηση (εισβολή του τουρκικού στρατού) οι Έλληνες Κύπριοι θα είχαν εφαρμόσει ολική καταστροφή των Τουρκοκυπρίων και θα τους έθεταν σε μαζικούς τάφους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Υπό αυτές τις συνθήκες εκείνης της εποχής, η Τουρκία, δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση από την παρέμβαση για την προστασία των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Έρογλου.
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση που γίνεται για την επίλυση,  ο πρόεδρος Έρογλου δήλωσε ότι ελπίζει  ότι όλη η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

--
ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου