Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Απίστευτο: Κατάσχεση μισθού ακόμη και για οφειλή 5 ευρώ!

Απίστευτο: Κατάσχεση μισθού ακόμη και για οφειλή 5 ευρώ!

Ακόμη και για οφειλή ύψους 5 ευρώ θα μπορούν να ενεργοποιούνται οι διατάξεις που προβλέπει ο νόμος για κατάσχεση μισθών και ακινήτων. 
 
Αυτό προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Εσόδων  κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι ο νόμος θα ακολουθείται κατά γράμμα και πως «όποιος έχει οφειλές και μπορεί να τις αποπληρώνει θα πρέπει να το κάνει».

Από την υποχρεωτική κατάσχεση θα εξαιρούνται οι άποιροι, καθώς στο νέο νομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι σβήνονται οι οφειλές ετών έως 200 ευρώ στην εφορία καθώς θεωρούνται οριστικά μη εισπράξιμα.

Οι κυριότερες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο επέρχεται διαχωρισμός μεταξύ εισπράξιμων και μη εισπράξιμων χρεών θα προβλέπουν:
1.Κατάσχεση μισθών και ακινήτων για οποιαδήποτε οφειλή υπερβαίνει τα 5 ευρώ και καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Η εφορία θα στέλνει στο λογιστήριο της εταιρείας που εργάζεται ο φορολογούμενος ένα σημείωμα για την οφειλή. Η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να αποδίδει στη ΔΟΥ το ποσό που οφείλεται.
2.Εάν το ποσό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και καταστεί ληξιπρόθεσμο, τότε θα ασκείται ποινική δίωξη εναντίον του φορολογούμενου.
3.Τη διαγραφή οφειλών προς την εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίο μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τα εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωση σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου