Κυριακή 21 Απριλίου 2013

"Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα" κατά τον Όσμπορν

Μια ανεξάρτητη Σκωτία δε θα μπορούσε να κρατήσει τη λίρα ως το εθνικό της νόμισμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014 η χώρα αναμένεται να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτητοποίησή από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Οι υποστηρικτές για την ανεξαρτησία της Σκωτίας δηλώνουν ότι η χώρα θα μπορεί να κρατήσει τη λίρα ως το νόμισμά της κατά τα πρώτα χρόνια και αργότερα θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις σχετικά με το αν θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της νόμισμα.

Ωστόσο, ο κ. Όσμπορν και ο αναπληρωτής Ντάνι Αλεξάντερ, ο οποίος κατάγεται από τη Σκωτία, αναφέρουν σε κοινό άρθρο ότι η νομισματική ένωση δεν θα μπορούσε να αποδώσει σωστά σε ένα «διχασμένο βασίλειο».
«Η λίρα που μοιραζόμαστε λειτουργεί και λειτουργεί καλά. Κάτω από τους όρους της ανεξαρτησίας, όλες οι εναλλακτικές αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη λύση. Για τον λόγο αυτόν, η ερώτησή μας προς τους εθνικιστές είναι: θεωρούν ότι η δεύτερη καλύτερη λύση είναι αρκετά καλή για τη Σκωτία;», σημειώνουν στο άρθρο τους.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περίπου το 30% των σκωτσέζων ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ το 50% πιστεύει πως το έθνος πρέπει να παραμείνει μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η κυβέρνηση του Λονδίνου αναμένεται να δημοσιεύσει την Τρίτη μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας στο νόμισμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου