Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Τουρκία: Τι λένε τα ΜΜΕ για τα εγκαίνια της βάσης LNG στην Αλεξανδρούπολη

Αρκετές οι αναφορές σήμερα των τουρκικών ΜΜΕ στα εγκαίνια της βάσης LNG στην Αλεξανδρούπολη, «κοντά στα τουρκικά σύνορα», όπως επισημαίνεται.
Χουριέτ

Εναλλακτικό έργο από την Αθήνα στο ρωσικό φυσικό αέριο: Η Αλεξανδρούπολη γίνεται βάση LNG αυτή τη φορά

«Η ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει γίνει βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης του αμερικανικού στρατού προς την Ευρώπη με το λιμάνι της, αυτή τη φορά ετοιμάζεται να παίξει ρόλο στη μείωση της εξάρτησης της Νότιας Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή θεμελίωσης του τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα τουρκικά σύνορα», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ανάλογα δημοσιεύματα και από άλλα τουρκικά ΜΜΕ, όπως το φιλο-κυβερνητικό κανάλι A Haber κλπ.
Ερσίν Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται όχι για να αμυνθούν, αλλά για να αιματοκυλίσουν το νησί

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τ/Κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Τουρκιγέ» υποστηρίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται όχι για να αμυνθούν, αλλά για να επιτεθούν στο ψευδοκράτος.

Με τίτλο «Βρέχει όπλα στους Ε/Κ», ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι «στην Κύπρο παίζεται ένα παιχνίδι παρόμοιο με αυτό στην Ουκρανία».

«Οι δυτικές χώρες βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να εξοπλίσουν τους Έλληνες. Στην Κύπρο παίζεται ένα παιχνίδι παρόμοιο με την Ουκρανία. Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Έλληνες εξοπλίζονταν για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, το concept έχει αλλάξει και 300 εκατομμύρια ευρώ όπλα μάχης έχουν δοθεί στη Νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να αιματοκυλίσουν και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο κλίμα χάους πριν από το 1974», είπε.
«Υπάρχουν σκοτεινά σχέδια για την Κύπρο»

Ένα από τα αξιοπρόσεκτα σημεία στις δηλώσεις Τατάρ ήταν η προειδοποίηση ότι οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον «νότο», από την άλλη ανοίγουν τη συζήτηση στο «βορρά» περί του εγγυητικού ρόλου της Τουρκίας. Ο Τατάρ τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνική ταυτότητα. Παγκόσμιοι παράγοντες ήθελαν να καθορίσουν το μέλλον του νησιού με παρόμοιες παγίδες τη δεκαετία του 1960, σημείωσε ο Τατάρ.

«Οι δυνάμεις που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία από ενεργειακή και στρατηγική άποψη. Την ώρα που κάνουμε σχέδια για να ενταχθεί η Κύπρος στα σύνορα της ΕΕ, που είναι 700 χιλιόμετρα μακριά αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να απομονώσουν το βορρά με κάθε τρόπο. Η υπόθεση της Κύπρου δεν είναι μόνο της Λευκωσίας ή της Άγκυρας. Είναι κοινή υπόθεση όλου του τουρκικού κόσμου. Υπάρχουν σκοτεινά σχέδια σχετικά με αυτό το μέρος και ο κίνδυνος είναι μεγάλος», είπε.
«Θέλουν να εφαρμόσουν το σενάριο της Ουκρανίας»

«Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θα επαναληφθούν στην Κύπρο. Διότι και εδώ εφαρμόζεται ένα παρόμοιο σενάριο και, προκειμένου να υπάρξει αστάθεια, δοκιμάζεται κάθε τρόπος. Αν καταφέρουν να αναστείλουν το ρόλο της εγγυήτριας Τουρκίας, θα δημιουργηθεί ένα νέο και πολύ μεγαλύτερο χάος στην Κύπρο. Επιπλέον, αυτό όχι μόνο θα τροφοδοτήσει έναν πόλεμο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, αλλά και μεταξύ Ελλήνων. Ο τουρκικός στρατός αποτελεί στοιχείο ασφάλειας και σταθερότητας τόσο για τους Τούρκους όσο και για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Γιατί πριν από το 1974, λόγω των εσωτερικών συγκρούσεων των Ελλήνων, χύθηκε πολύ αίμα μεταξύ τους. Τα τελευταία 50 χρόνια ζουν ειρηνικά υπό αυτή την έννοια», υποστήριξε ο Τ/Κ ηγέτης.
«Προσπαθούν να κάνουν το νησί ελληνικό»

O Τατάρ σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι δυτικοί σύμμαχοι βλέπουν την Κύπρο ως ένα ελληνικό νησί.

«Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ σε καμία περίοδο της ιστορίας. Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια. Είμαστε οι κύριοι αυτού του τόπου. Στα βουνά της Κύπρου υπάρχουν τουρκικά ίχνη σε κάθε πέτρα. Δεν μπορούν να το διαγράψουν. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε όλα τα σχέδια. Η Τουρκία δεν επιτρέπει να εφαρμοστούν αυτά τα έξωθεν σχέδια. Τα γεγονότα στην Ουκρανία προκάλεσαν σοβαρή αφύπνιση στον τουρκοκυπριακό λαό. Έχουμε υποφέρει πολύ στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί», είπε.

Σύμφωνα με τον Τατάρ, οι Τουρκοκύπριοι αντιμετώπισαν στο παρελθόν το δίλημμα «ή διχοτόμηση ή θάνατος» και οι παγκόσμιες δυνάμεις χρησιμοποίησαν το νησί ως ατού στην τουρκοελληνική εξίσωση το 1950-60. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να συνεχίσουν το ίδιο σχέδιο μέσα στην ΕΕ.

«Για την ε/κ πλευρά και τους υποστηρικτές της, που αντιστέκονται στην ειρήνη και τη συνεργασία εδώ 60 χρόνια, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων ως ανεξάρτητης και κυρίαρχης δύναμης», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου