Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Ανατίναξε γέφυρες για να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Λουγκάνσκ [vid]

 

Στην περιοχή του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες που συνδέουν τις περιοχές Ρουμπίζνε, που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις και Σεβεροντόνετσκ.

«Στρατιώτες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε συνεργασία με άλλες μονάδες των Αμυντικών Δυνάμεων καταστρέφουν γραμμές επικοινωνίας στα μετόπισθεν του εχθρού», ανάρτησε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


 «Μια επιτυχημένη επιχείρηση στην περιοχή Λουγκάνσκ είχε ως αποτέλεσμα την ανατίναξη σιδηροδρομικών γεφυρών μεταξύ των πόλεων Ρουμπίζνε και Σεβεροντόνετσκ που είχαν καταληφθεί νωρίτερα από Ρώσους»,

Το Γενικό Επιτελείο σημειώνει ότι σκοπός της επιχείρησης ήταν να εμποδίσει τις ρωσικές δυνάμεις να επιτεθούν στο Λισικάνσκ και στο Σεβεροντόνετσκ.

Όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λουγκάνσκ, Serhiy Haidai, η Ουκρανία ελέγχει το 10% της επικράτειας της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ακόμα υπό τον έλεγχό τους τις περιοχές Σεβεροντόνετσκ, Λισικάνσκ, τα περίχωρα του Ρουμπίζνε και την κοινότητα Χίρσκε.


 Με πληροφορίες από: Ukrinform / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου