Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Γ. Καπόπουλος: Η διαιρεμένη ΕΕ, ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η Ελλάδα (ηχητικό)

 

Ο αναλυτής διεθνών γεγονότων και αρθρογράφος, Γιώργος Καπόπουλος, εξηγεί στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 γιατί φαίνεται ότι για πρώτη φορά είναι πιθανόν να ανοίξει παράθυρο διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, την ώρα που η διαιρεμένη ΕΕ επιχειρεί με ευχολόγια από την μία να ανταπεξέλθει στην ενεργειακή κρίση που προκαλούν οι κυρώσεις στη Ρωσία και από την άλλη βαθιά διαιρεμένη να δείξει ότι παίρνει και νέα μέτρα.

Αυτή την ώρα οι ΗΠΑ και η Ρωσία κερδίζουν, η ΕΕ χάνει σε όλα τα πεδία και στην Ουκρανία ο Ζελένσκι πρέπει να αποφασίσει μέχρι που μπορεί να φτάσει έναντι μίας Ρωσίας που διαρκώς εμφανίζεται χωρίς διακηρυγμένο στόχο να καταλαμβάνει εδάφη.

Ο κ. Καπόπουλος, θεωρεί ότι ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας έχει αλλάξει ταχύτητα, με στόχευση ένα ακραίο, πλην όμως ελεγχόμενο, επεισόδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλογο κατά πως τον εννοεί η Τουρκία, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα αντιπαράθεσης σε πεδίο που η Τουρκία επιθυμεί, αλλά να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση τις «κόκκινες γραμμές» της και την ακαριαία απάντηση της, αν υπάρξει υπέρβαση τους.


ΠΗΓΗ https://www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου