Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Αρχηγός ΓΕΝ στη Γαλλία – η πρώτη FDI Belh@rra HN προχωρά, ενώ έλαβε ενημέρωση και για τα όπλα

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ στη Γαλλία, αποκαλύπτουν ότι τα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν, όπου ναυπηγείται με ταχύτατους ρυθμούς και η πρώτη φρεγάτα FDI για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, πέραν της γαλλικής, δεν ήταν ο μόνος του σταθμός.

Ο Έλληνας Α/ΓΕΝ κατά την ενημέρωση του Πολεμικού Ναυτικού μέσω twitter, πληροφορήθηκε και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό αποστολής των FDI, αλλά και της διαμόρφωσης που προτείνεται για τις Gowind που είναι υποψήφιες ως κορβέτες, σε συνδυασμό με το πακέτο που θα περιλαμβάνει ο εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN.
Όλα αυτά από την Thales που έχει σημαίνοντα ρόλο στο βαθμό που έχει και η Naval Group τόσο στο ελληνικό πρόγραμμα FDI Belh@rra HN, όσο και στην πρόταση που έχει κατατεθεί από γαλλικής πλευράς και για το πρόγραμμα των κορβετών και του εκσυγχρονισμού των φρεγατών MEKO 200HN.

Ο Έλληνας Α/ΓΕΝ, επίσης ενημερώθηκε και για τις δυνατότητες των όπλων στις ελληνικές FDI, μαζί με την πρόοδο της ενσωμάτωσης του CIWS RAM, από την MBDA. Ξεχωριστή ενημέρωση έγινε αν λάβουμε υπόψη τη διάταξη του tweet του ΠΝ, στις δυνατότητες του οπλικού συστήματος MICA VL, που εξοπλίζει τις Gowind (MICA Center).

Οι Γάλλοι έχουν δεσμευθεί για την ενσωμάτωση του νέας γενιάς MICA NG σε περίπτωση επιλογής της Gowind από το ΠΝ, δεδομένου ότι οι συμβάσεις θα υπογραφούν παράλληλα, κατά την πάγια γαλλική τακτική. Τόσο τη σύμβαση προμήθειας των Rafale, όσο και τη σύμβαση αγοράς των τριών FDI Belh@rra HN, διαδέχθηκαν οι σχετικές συμβάσεις με την MBDA για την προμήθεια των φόρτων όπλων την ίδια ημέρα.



Το Ναυτικό της Αιγύπτου είναι το πρώτο που έχει παραγγείλει τον MICA νέας γενιάς. Υπενθυμίζεται, ότι είναι πλήρως συμβατός με τους εκτοξευτές πλοίων (SYLVER) και τις ράγες εκτόξευσης μαχητικών που ήδη αξιοποιούν τον κλασικό MICA και στις δύο του εκδόσεις (EM/IR).









ΠΗΓΗ defence-point


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου