Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ακάρ: «Μην εμποδίσετε την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία – Είμαστε αποφασισμένοι»

 

Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να εμποδίσει την Τουρκία να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Συρίας για να εξασφαλίσει τα σύνορά της, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Λειτουργούμε ανοιχτοί, διαφανείς και συμμορφούμενοι με το διεθνές δίκαιο όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλες τις δραστηριότητές μας», είπε ο Ακάρ σε ομάδα δημοσιογράφων μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 6 Ιουνίου.

«Λέμε ότι θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων και των πολιτών μας. Δεν θέλουμε κανένα σχηματισμό στα σύνορά μας που να απειλεί την ασφάλεια των πολιτών μας. Στην πραγματικότητα, καταστρέφουμε «διαδρόμους τρομοκρατίας» από το 2016. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τέτοιο σχηματισμό εκεί από εδώ και πέρα», είπε ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σώσει το τουρκικό έθνος από την τρομοκρατία.

«Είμαστε αποφασισμένοι και είμαστε ικανοί για αυτό», τόνισε. «Ας μην έρθει κανείς μπροστά μας σε αυτό το θέμα, μην προσπαθήσετε να μας εμποδίσετε. Ο μόνος μας στόχος είναι οι τρομοκράτες», είπε ο Ακάρ.

Σημείωσε ότι οι προσπάθειες παρενόχλησης και επίθεσης κατά της Τουρκίας συγκεντρώνονται σε δύο περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, στις περιοχές Ταλ Ριφάατ και Μανμπίτζ.

«Ο μόνος μας στόχος είναι οι τρομοκράτες. Κούρδοι και Άραβες είναι αδέρφια μας. Είναι προφανές ότι λάβαμε κάθε προφύλαξη για να μην βλάψουμε τους πολίτες και το περιβάλλον, τόσο κατά τη φάση του σχεδιασμού όσο και κατά τη φάση της εκτέλεσης. Όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε πιο ευαίσθητοι από κάθε άλλο στρατό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, ο Ακάρ είπε: «Ό,τι είναι απαραίτητο θα γίνει όταν έρθει η ώρα, όταν αρμόζει».

Η Τουρκία θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία σε μια προσπάθεια να εκκαθαρίσει τις επαρχίες Tal Rifaat και Manbij από την οργάνωση YPG, έχει δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, περιγράφοντας τη νέα επίθεση ως ένα νέο στάδιο στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στα συριακά εδάφη.

Πηγή: Hurriyet Daily / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου