Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Η αιτία του κακού – Ο εθνικός όρκος των Τούρκων που απειλεί τον ελληνισμό | ZOOM (BINTEO)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Misak-i Milli! Η αιτία του κακού – Ο εθνικός όρκος των Τούρκων που απειλεί τον ελληνισμό

Τη λανθασμένη ερμηνεία της τουρκικής προκλητικότητας από πλευράς ελληνικής πλευράς αναδεικνύει στην εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή γυρνώντας το χρόνο πίσω στις 28 Ιανουαρίου 1920. Τότε που συνεδρίασε για τελευταία φορά η οθωμανική βουλή και όσοι βρέθηκαν σε αυτήν την κλειστή συνεδρίαση έδωσαν τον εθνικό όρκο, ο οποίος περιλαμβάνει την ανακατάληψη περιοχών, όπως Δυτική Θράκη, Δωδεκάνησα, Καρς, Αρνταχάν, Βατούμ, Χαλέπι, Μοσούλη, Κύπρος, Ντερ-Ζορ.

Ερχόμενοι στο σήμερα ο αναλυτής επισημαίνει, ότι η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας πατά πάνω στο Misak-i Milli. Στην ουσία εχθροί του Ερντογάν είναι ο Κεμάλ με τον Ινονού παρατηρεί το πρώην στέλεχος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και υπογραμμίζει:

«Οι Τούρκοι έχουν εθνικό σχέδιο να καταλάβουν τα εδάφη του εθνικού όρκου». Παράλληλα έκανε μία αναφορά στο θέμα του εκβιασμού της Τουρκίας για την είσοδο στο ΝΑΤΟ, Φινλανδίας και Σουηδίας, διαβάζοντας ένος εγκάθετου αρθρογράφου του ερντογανικού συστήματος στην Τουρκία και αφού στάθηκε στην επίσκεψη της Γερμανίδας, ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ στην περιοχή μας, σημείωσε, πως η Τουρκία θέλει να προκαλέσει ακόμα και φόβο.

 Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.grΣάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM, στις 6 Ιουνίου 2022.


ΠΗΓΗ https://infognomonpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου