Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι θανατώνουν πρόσφυγες

 

Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απροκάλυπτα κατηγόρησε τους άνδρες του Λιμενικού και της αστυνομίας ότι ληστεύουν, βασανίζουν και δολοφονούν τους μετανάστες. Την ίδια στιγμή άλλοι 56 μετανάστες στη Ρόδο που είχαν παρατήσει στη θάλασσα τούρκοι δουλέμποροι σώθηκαν από το λιμενικό.
Νέο προκλητικό παραλήρημα Ερντογάν κατά Ελλάδας

«Οι ελληνες ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν πρόσφυγες» Είπε μιλώντας μέσω βίντεο σε συνέδριο που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα το προσφυγικό. Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας»δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές κατά της Ευρώπης για 30.000 χιλιάδες μεταναστες γυναικες και παιδια έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Και χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που έγιναν θύματα απαγωγής και αγνοούνται.

Την ίδια στιγμή η ελληνική ακτοφυλακή έσωσε άλλους 56 μετανάστες….που ξεκίνησαν από την Τουρκία.

«Άλλους 56 μετανάστες διέσωσε η ελληνική ακτοφυλακή χθες στη Ρόδο από ιστιοφόρο που ξεκίνησε από τις τουρκικές ακτές για την Ευρώπη, παρά την Κοινή Δήλωση του 2016. Συνεχίζουμε να σώζουμε ζωές καθημερινά – τις ζωές ανθρώπων που εκμεταλλεύονται και τίθενται σε κίνδυνο από λαθρέμπορους», τόνισε ο Νότης Μηταράκης.

Χθες τα ξημερώματα στο αιγαιο ανοιχτά της Δηλου. Μέσα σε θαλασσοταραχή έπλεε ακυβέρνητο ένα ιστιοφόρο γεμάτο από πρόσφυγες και μετανάστες που καλούσαν σε βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και ρυμουλκά. Το σκάφος έχει πάρει επικίνδυνη κλίση. Δεκάδες γυναίκες και παιδιά κινδυνεύουν.

Το σκάφος οδηγήθηκε τελικά με ασφάλεια στην νησίδα Άγιος Γεώργιος ανοιχτά της Μυκόνου όπου με αποβιβάστηκαν συνολικά 108 προσφυγές και μετανάστες αναμεσά τους 24 γυναίκες και 21 παιδιά, ενώ αγνοούνται 4. Με πλωτά μέσα και με ελικόπτερο οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Μύκονο ενώ 3 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Το ιστιοφόρο, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με άγνωστο προορισμό, ενώ οι διακινητές δεν είχαν δώσει ούτε καν σωσίβια στους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου