Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ελληνοτουρκικά: O καλός, ο κακός και η… λάσπη

 

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι παίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού προσπαθώντας να προκαλέσουν σύγχυση γύρω από τα ελληνοτουρκικά AP

Κώστας Τσιτούνας

Η στρατηγική της Τουρκίας θυμίζει τίτλο ταινίας γουέστερν του τύπου «ο καλός ο κακός και ο άσχημος»

Αντικαθιστώντας τον άσχημο με τη λάσπη που εκτοξεύει ο Ερντογάν γίνεται αντιληπτό ότι ο Ακάρ παίζει το ρόλο του δήθεν συνεννοήσιμου και ο Ερντογάν το ρόλο του σκληρού… Την ώρα που ο Ακάρ εμφανίζεται πρόθυμος για διάλογο με την Ελλάδα, ο Ερντογάν εκτοξεύει απίστευτα ψεύδη κατά της χώρας μας για το προσφυγικό

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί τη χώρα μας και τις ελληνικές Αρχές, πως βάλουν κατά των προσφύγων! «Πρόσφυγες διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν για την Ελλάδα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη μετανάστευση. Την ίδια στιγμή κατηγόρησε χώρες οι οποίες φιλοξενούν «λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες» και τους χρησιμοποιούν για «διαφήμιση», αλλά δεν αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση που βαθαίνει.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι παίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού προσπαθώντας να προκαλέσουν σύγχυση γύρω από τα ελληνοτουρκικά, κάτι που αποκάλυψε σήμερα σε συνέντευξή του και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ελλάδας ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τους τακτικισμούς τόσο του Έρντογάν όσο και του Χαλουσί Ακάρ. Όσον αφορά τη στάση του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μιλά για διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε πως «παίζεται ένα παιχνίδι που είναι συνεννοημένο. Ο ένας κάνει τον καλό και ο άλλος τον κακό και προσπαθούν να κρατήσουν μια ισορροπία για να μην εμφανίζονται ότι είναι μια κυβέρνηση άτεγκτη, η οποία δε συζητά, και από την άλλη θέλουν να δείχνουν μια κυβέρνηση που δεν υπαναχωρεί για να υπερασπιστεί αυτά που διεκδικεί».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θεωρεί πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν ασκούν ιδιαίτερη πίεση στην Τουρκία, γεγονός που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το εκμεταλλεύεται: «με τον πόλεμο να τρέχει, η Τουρκία συνεχίζει να έχει έναν ρόλο και για τους Αμερικάνους και για τη Δύση είναι πολύ σημαντικός και αυτό το ξέρει. Ξέρει ότι οι πιέσεις που θα δεχτεί δεν είναι μεγάλες ή είναι τέτοιες που μπορεί να τις αντέξει. Η Τουρκία παίζει μέσα και πατάει στα κενά των σχέσεων και των ισορροπιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή. Ξέρει ότι είναι σημαντικός εταίρος και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο».

Το τι ετοιμάζονται να κάνουν οι Τούρκοι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη σας το είχε αποκαλύψει εδώ και αρκετές ημέρες το Newsbomb.gr σε σχετική αρθρογραφία με τίτλο: «Τα βρώμικα παιχνίδια των Τούρκων: Πάρτε τη Σουηδία και τη Φινλανδία και δώστε μας το Αιγαίο».

Αυτό το παζάρι αποκάλυψε χθες Κυριακή και η τουρκική εφημερίδα Sabah με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ». Το ρεπορτάζ της Sabah σημειώνει ότι ο Ερντογάν θα δημοσιοποιήσει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η κυβέρνηση και δείχνει ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων και ότι τα επισκέπτονται ανώτεροι αξιωματούχοι. Σήμερα το πρωί ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «ανατολίτικο παζάρι» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν απέκλεισε η Τουρκία, προκειμένου να δεχτεί την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, να «παζαρέψει» οτιδήποτε έχει σχέση με τους συμμάχους της Άγκυρας. «Ακόμα και για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ θεωρώ ότι θα θέσει θέματα του Αιγαίου και εξοπλισμών. Μπορεί να ζητήσει να περάσουν τα F-16 και να κερδίσει κάτι στις διεκδικήσεις του στο Αιγαίο», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο το καλοκαίρι, ο κ. Αποστολάκης απάντησε πως αυτό το σενάριο είναι πάντα στο τραπέζι. «Εγώ φοβάμαι πιο πολύ το ατύχημα, το οποίο θα τύχει εκμετάλλευσης. Επιθετική ενέργεια που θα έχει σκοπό να πάρει ένα κομμάτι της ελληνικής επικράτειας δεν έχει πολλές πιθανότητες», σχολίασε.

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου