Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Σλοβιάνσκ είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Ρωσίας

 

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Τετάρτη (6/7) ότι «υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα η μάχη για το Σλόβιανσκ να είναι η επόμενη βασική αναμέτρηση στον αγώνα για το Ντονμπάς».
Ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα συνέχιζαν να εδραιώνουν τον έλεγχό τους στην περιφέρεια του Λουχάνσκ και στο πρόσφατα καταληφθέν Λισιτσάνσκ, αλλά ότι δυνάμεις από τις ανατολικές, δυτικές, κεντρικές και νότιες δυνάμεις της Ρωσίας φαίνονται τώρα να συγκλίνουν στην πόλη Σλοβιάνσκ στη γειτονική περιφέρεια του Ντόνετσκ. Οι Ανατολικές και Δυτικές Ομάδες Δυνάμεων «είναι πιθανότατα τώρα περίπου 16 χιλιόμετρα από την πόλη», ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο.

Ο δήμαρχος του Σλοβιάνσκ είπε την Τρίτη στους πολίτες να βρουν καταφύγιο, λέγοντας ότι η πόλη αντιμετώπισε «μαζικούς βομβαρδισμούς». Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του Ντόνετσκ είπε ότι η «κύρια συμβουλή» του προς τους μη μάχιμους πολίτες ήταν να απομακρυνθούν.

 «Ο εχθρός βομβαρδίζει χαοτικά, οι επιθέσεις στοχεύουν στην καταστροφή του τοπικού πληθυσμού», είπε ο Πάβλο Κυριλένκο. «Έτσι, για άλλη μια φορά, η κύρια συμβουλή είναι να εκκενώσετε».

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου