Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Στο στόχαστρο του Πούτιν η Γερμανία: "Πάνω από 200 Ρώσοι πράκτορες στη χώρα" - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Bild

 

Αποκαλύψεις για τη δράση Ρώσων πρακτόρων στη Γερμανία κάνει η εφημερίδα Bild.

Τη δράση τουλάχιστον διακοσίων Ρώσων πρακτόρων στη Γερμανία αποκαλύπτει με αποκλειστικό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Τα στοιχεία προέρχονται τόσο από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών όσο και από τις μυστικές υπηρεσίες άλλων δυτικών χωρών στην Ευρώπη.

Οι Ρώσοι που θεωρούνται πράκτορες της χώρας της "συλλέγουν πληροφορίες για πολιτικούς, στελέχη εταιρειών, επικριτές της Ρωσίας και τις διαβιβάζουν στο Κρεμλίνο" όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

 Αν και γίνεται λόγο για διακόσιους, ο αριθμός των μυστικών πρακτόρων του Πούτιν στη Γερμανία θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο αριθμός τους θα μπορούσε να φτάνει τα 2.000 άτομα.

Επιπλέον, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προειδοποιήσεις από την πλευρά των γερμανικών δυνάμεων ασφαλείας για ενδεχόμενες επιθέσεις σε στρατώνες και στρατιωτικές βάσεις, σημειώνοντας πως "πράξεις δολιοφθοράς σε βάσεις του ΝΑΤΟ πρέπει να αποτραπούν με κάθε κόστος".

"Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε"

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, Τζον Σάουερ, είχε δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών πιθανότατα γνώριζαν μόνο περίπου το 10% όλων των Ρώσων πρακτόρων των οποίων οι δραστηριότητες έχουν αποκαλυφθεί. Βλέπουμε το μέγεθος της επιθετικής δραστηριότητας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη. Μάλλον γνωρίζουμε μόνο το 10% αυτού που κάνουν. Υπάρχουν πολλά για τα οποία απλά δεν γνωρίζουμε", σύμφωνα με τον Βρετανό πρώην αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών.

Αναφορά και στους "Λύκους της Νύχτας"

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και σε δράση της ομάδας "Λύκοι της Νύχτας" στη Γερμανία. Πρόκειται για μια ομάδα Ρώσων μοτοσικλετιστών, κυρίως νέων, που λειτουργεί ως "ήπια δύναμη", έχει την υποστήριξη του Πούτιν ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι είχε δράση τα τελευταία χρόνια και στην ανατολική Ουκρανία υποστηρίζοντας τους αυτονομιστές.


ΠΗΓΗ  https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου