Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες βάζει μπρος η Ιαπωνία

 

Αυξάνει τη χρήση πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής αυτόν τον χειμώνα. «Θα θέλαμε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία το πολύ εννέα αντιδραστήρων, από τους πέντε που λειτουργούν τώρα», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας Koichi Hagiuda δήλωσε σε συνέδριο την Παρασκευή ότι η χώρα ελπίζει να ξαναρχίσει τη λειτουργία τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων προκειμένου να διασφαλίσει πρόσθετο ενεργειακό εφοδιασμό.

«Θα θέλαμε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία το πολύ εννέα αντιδραστήρων, από τους πέντε που λειτουργούν τώρα, αναθεωρώντας τις περιόδους κατασκευής και επιθεώρησης για ορισμένους από τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής», πρόσθεσε ο Hagiuda.

Χθες, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα αυξήσει τη χρήση πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής αυτόν τον χειμώνα προκειμένου να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια. Είπε ότι έδωσε εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας να ενεργοποιήσει έως και εννέα μονάδες τον χειμώνα, οι οποίες παράγουν περίπου το 10% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας.


ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου