Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Δημήτρης Σταθακόπουλος στο pagenews.gr: Η ιστορία διαμορφώνει το σημερινό τουρκικό πολιτικό σκηνικό

 

Ο κ.  Δημήτρης Σταθακόπουλος Οθωμανολόγος και νομικός μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, αναφέρθηκε για το ότι η ιστορία διαμορφώνει το σημερινό τουρκικό πολιτικό σκηνικό.

Δημήτρης Σταθακόπουλος στο pagenews.gr: Η ιστορία διαμορφώνει το σημερινό τουρκικό πολιτικό σκηνικό

“Όποιος πιστεύει ότι η πολιτική στην Τουρκία είναι διαφορετική δεν γνωρίζει ανάλυση ή δεν γνωρίζει τους Τούρκους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και του Κιλιντσάρογλου και της Ακσενέρ το οποίο κρατάει το σήμα που σημαίνει “καλό” είναι το σήμα που ξεπήδησαν οι Οθωμανοί. Αυτό έχει ως σήμα της , σημαίνει καλό αλλά παραπέμπει ουσιαστικά σε αυτούς που ξέρουν συμβολισμούς στους Οθωμανούς. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι απαντήσεις που δίνει η Ακσενέρ στον Ενρτογάν είναι όπως απαντούσαν οι Νεότουρκοι στον Αμπντούλ Χαμίτ τον οποίο αγαπάει και θαυμάζει ο πρόεδρος Ερντογάν, το Κεμαλικό κόμμα του απαντάει όπως απαντούσε ευρύτερα στο αφήγημα το Οθωμανικό ο Κεμάλ, το αφήγημα το οποίο στηρίζεται στο έργο αρχές τουρκισμού. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος Ερντογάν απαντάει η πράττει όπως ο Αμπντούλ Χαμίντ ο οποίος παρότι εμείς τον έχουμε σαν τον Σουλτάνο ουσιαστικά τελευταίο ενεργό, υπήρξαν κανά δύο ακόμα, τον τελευταίο ενεργό δυναμικό, τον Σουλτάνο των Γενοκτονιών και των Σφαγών εν τούτοις στην ιστορία την Οθωμανική και την τουρκική σήμερα λογίζεται ως έτσι τον αναφέρουν οι ίδιοι ως ο πάπας του Ισλάμ, ο τελευταίος μεγάλο χαλίφης Σουλτάνος τον οποίο χρησιμοποίησαν οι δυτικές δυνάμεις για να έχουν διείσδυση στις μουσουλμανικές χώρες τέλη του 19 ου αιώνα κυρίως την Ινδονησία και τις περιοχές αυτές..” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δημήτρης Σταθακόπουλος στο pagenews.gr: Για την Τουρκία

“Θεωρούν δε ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αν καθίσει κάποιος και διαβάσει τα σχόλια Τούρκων που σχολιάζουν κάτω από βίντεο λένε ότι κάποια πράγματα του Ερντογάν είναι υπερβολικά δεν είναι σωστές οι προσεγγίσεις του όμως στο δια ταύτα αυτοί που σχολιάζουν από την κοινή γνώμη γράφουν για τα δικά τους λάθη, κάνουν κριτική, έχουν αντιπολίτευση ο ένας με τον άλλο, τα αυτονόητα..” σημείωσε ο κ. Σταθακόπουλος.

ΠΗΓΗ https://www.pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου