Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ερντογάν για επέτειο απόπειρας πραξικοπήματος: «Η Τουρκία δεν μπορεί να γονατίσει»

 

Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με αφορμή την επέτειο της 15ης Ιουλίου 2016 έστειλε μήνυμα σε φίλους και εχθρούς ότι

την Τουρκία δεν μπορεί να την γονατίσει ποτέ κανείς, ενώ συνέδεσε τα θέματα της οικονομίας με την προσπάθεια που γίνεται να υποτάξουν πάλι τη χώρα του και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα τη βγάλει από το βραχνά του πληθωρισμού.

«Με την επική αντίσταση που κάναμε ενάντια στους πραξικοπηματίες με μια καρδιά και έναν καρπό, δείξαμε σε φίλους και εχθρούς ότι η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να καταληφθεί και το τουρκικό έθνος δεν μπορεί ποτέ να γονατίσει», είπε.

 «Δεν επιτρέψαμε στον εαυτό μας να αποσπαστεί από τους στόχους του, εξαλείφοντας μία προς μία τις παγίδες που στόχο είχαν την κατάρρευση της οικονομίας μας. Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε σκληρά για να μετατρέψουμε τις παγκόσμιες και περιφερειακές κρίσεις σε ευκαιρίες για τη χώρα μας. Φυσικά, βιώσαμε και δυσκολίες, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος των οποίων ήταν το κόστος ζωής. Ευτυχώς, έχουμε τη δύναμη, την ευκαιρία, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες. Δεν συναινέσαμε και δεν θα συναινέσουμε στην παράδοση της Τουρκίας μέσω της οικονομίας. Η κατεύθυνσή της δεν μπορεί να αλλάξει με κηδεμονίες, να καταστραφεί από πραξικοπήματα ή να ευθυγραμμιστεί με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που θα βγούμε από αυτό το πρόβλημα (του πληθωρισμού), όπως κάναμε πάντα εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, θα αφήσουμε πίσω μας μια άλλη καταστροφή, που τη βλέπουμε ως τη συνέχεια της 15ης Ιουλίου, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας».

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου