Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ιγνατίου Μ.: Η Τουρκία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πολεμάει για να ... / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου μας ενημερώνει από την Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ και για την άρνηση του Κογκρέσου για την πώληση των F-16 στην Τουρκία (14-07-2022).

Όπως είπε ο κ. Ιγνατίου, ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη βάση όπου κατασκευάζονται τα F-35. Από την άλλη έχουμε μία αντιπαράθεση σημαντικών νομοθετών με την Τουρκία εδώ και καιρό, την ίδια στιγμή που γίνεται δεκτό εν ριπή οφθαλμού το ελληνικό αίτημα για την αγορά των κρατών F 35. 

Ο κ. Ιγνατίου πρόσθεσε, "Δηλαδή η Τουρκία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πολεμάει για να πάρει αυτά τα μαχητικά και η Ελλάδα θα παίρνει έγκριση από το Κογκρέσο για τα F-35, που βεβαίως είναι καλύτερα όπως ξέρεις, με συνοπτικές διαδικασίες." 

Ο κ. Ιγνατίου πρόσθεσε, "Έτσι έχουν τα πράγματα. Λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκει παντού ανοιχτές πόρτες και η Τουρκία συναντά δυσπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης. Λογικό βέβαια, με τέτοιο ηγέτη που έχει."

Ο κ. Ιγνατίου τόνισε ότι οι γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο ελπίζουν ακόμα ότι η Τουρκία δεν θα φύγει από τη Δύση, δεν μπορούν να δεχθούν ότι έχει ήδη φύγει. Τα πράγματα για τα F-16 για την Τουρκία δεν είναι καθόλου καλά, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Μπορεί να γίνουν και χειρότερα, ίσως γίνουν και καλύτερα. Για να γίνουν καλύτερα πρέπει να δεχθεί ο Ταγίπ Ερντογάν τους όρους που έχουν θέσει ο γερουσιαστής Μενέντεζ και οι άλλοι νομοθέτες.


ΠΗΓΗ Ενημέρωση και Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου