Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Δύο… Ελλάδες, ας διαλέξουμε ποια θέλουμε

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Ναι, είναι κλισέ. Είναι, όμως, και μια πραγματικότητα. Υπάρχουν δύο… Ελλάδες. Μια που προχωράει μπροστά και μια που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα.

ΤΟ Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει θερινό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές του Χάρβαρντ. Φαντάζει απίστευτο, αλλά συμβαίνει. Το σχέδιο εξωστρέφειας των πανεπιστημίων που εκπόνησε η υπουργός Παιδείας δεν έμεινε στα χαρτιά. Υλοποιείται και, μάλιστα, με εμφανή αποτελέσματα.

ΚΑΙ δεν είναι μόνο το Χάρβαρντ, και το Yale συνεργάζεται με το ΕΚΠΑ. Το Michigan με το ΕΜΠ, το Johns Hopkins με το Ιόνιο, το Stockton με το ΑΠΘ. Αν το έλεγε κανείς πριν από λίγα χρόνια θα γελάγαμε, αλλά σήμερα είναι πραγματικότητα.

ΥΠΑΡΧΕΙ, όμως, και μια άλλη πραγματικότητα. Πριν από λίγες ημέρες έπεσαν πυροβολισμοί μέσα στο ΑΠΘ. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, πιθανότατα για εμπόριο ναρκωτικών.

ΕΚΕΙ στο ΑΠΘ που κάποιοι μπαχαλάκηδες γκρέμισαν τη βιβλιοθήκη που χτίζεται, γιατί θέλουν να… επαναλειτουργήσει μια κατάληψη που κράτησε 34 ολόκληρα χρόνια!

ΚΙ, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της κατάργησης του ασύλου και, βέβαια, είναι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Βέβαια, και οι περισσότεροι πρυτάνεις κάνουν τα στραβά μάτια, αφού ούτε τουρνικέ έχουν βάλει στις εισόδους ούτε έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε η είσοδος στα πανεπιστήμια να γίνεται μόνο με κάρτα.

ΤΗΝ ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ «πανηγύρισαν» για τη στάση εργασίας των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου, που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της παράστασης στην Επίδαυρο την προηγούμενη Παρασκευή. Μια ακόμα μεγάλη «επιτυχία» του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να μπαχαλοποιεί τα πάντα, από το πολιτικό σκηνικό έως τα πανεπιστήμια, ακόμα και το χώρο του πολιτισμού.

ΤΟ κράτος ψηφιοποιείται με αστραπιαία ταχύτητα. Ολοι οι πολίτες έχουμε ήδη γλιτώσει ώρες σε ανούσιες ουρές ταλαιπωρίας και σε λίγα χρόνια, επιτέλους, οι πόρτες των δημοσίων υπηρεσιών θα είναι κλειστές. Αν κάποια στιγμή εφαρμοστεί και μια πραγματική και αυστηρή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τότε θα έχει ολοκληρωθεί μια τεράστια μεταρρύθμιση.

ΜΠΗΚΑΝ και οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. Τα έργα ξεκίνησαν. Κι ας έκαναν τα πάντα ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του για να μη γίνει η επένδυση. Κι ας τρόλαρε ο Πολάκης στη Βουλή με μια μπουλντόζα-παιχνίδι. Κάτι κατάφεραν, βέβαια! Καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών για 6-7 χρόνια.

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΙ κολοσσοί, αλλά και Ελληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές επενδύουν στη χώρα μας. Και αυτό θα ακουγόταν ως ανέκδοτο, πριν από λίγα χρόνια, όταν ένας σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα κραύγαζε «στα τσακίδια οι επενδυτές»!

ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ένα σωρό άλλα πράγματα. Μικρά και μεγάλα. Ναι, εννοείται, πως γίνονται και λάθη, υπάρχουν κυβερνητικές αστοχίες. Η χώρα, όμως, κάνει διαρκώς βήματα προς τα εμπρός.

ΚΑΙ, αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οσο η Ελλάδα αλλάζει «πίστα» και μπαίνει σε μια νέα εποχή τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν επιχειρήματα για να αντιπαρατεθούν. Γιατί, θέλουν την επιστροφή στην μπαχαλοποίηση του 2015 και «ονειρεύονται» την Ελλάδα του ’80.

ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου