Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Με αντίμετρα απειλεί η Ρωσία μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 Την αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε η επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία από σήμερα, Τρίτη (4/4) αποτελεί το 31ο μέλος του Ευρωατλαντικού Άξονα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη, που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ νωρίτερα, προειδοποίησε πως «η ένταξη της Φινλανδίας στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αναγκάζει τη Ρωσία να λάβει «αντίμετρα» για να διαφυλάξει την ασφάλειά της», ενώ σημείωσε ότι «θα παρακολουθεί στενά την ανάπτυξη των υποδομών και των όπλων στο έδαφος της Φινλανδίας», όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο εισήσεων TASS.

Μάλιστα, ο Πεσκόφ, τόνισε ότι η ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στον Ευρωατλαντικό Άξονα, αποτελεί κλιμάκωση της έντασης, αλλά και απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε πως η χώρα αναμένεται να υποβάλει σχετική έκθεση αναφορικά με της επόμενες ενέργειές της.

Παράλληλα, τόνισε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η Δύση θα πρέπει μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την επανέναρξη της προμήθειας φυσικού αερίου, μέσω του αγωγού Nord Stream.

«Αντίμετρα» όμως, φαίνεται πως θα λάβει και στο επίπεδο της ενημέρωσης, με τον Πεσκόφ να λέει, ότι η Μόσχα θα φτιάξει τη δική της Wikipedia.

ΠΗΓΗ cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου