Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Ο Τσίπρας και το φορτηγάκι με τις μαύρες αγκινάρες

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

Στην προεκλογική περίοδο πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας είχε ποντάρει στην καταστροφολογία. Ισχυριζόταν πως όλα δούλευαν ρολόι στη χώρα έως το 2019 και μετά ήρθε ο Μητσοτάκης και τα διέλυσε.

Για τον Τσίπρα όλα ήταν μαύρα, από τα δημοσιονομικά και την πραγματική οικονομία έως το κοινωνικό κράτος και τις αγκινάρες που μετέφερε ο «αγρότης» στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ αποτέλεσμα των εκλογών ήταν εκκωφαντικό. Οι πολίτες συνέτριψαν με 41%-20% την εικονική και σκοτεινή πραγματικότητα που παρουσίαζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «έλαβε το μήνυμα». Είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα «αλλάξει εν κινήσει». Πως έφταιγαν τα μέσα ενημέρωσης. Πως δεν επικοινωνήθηκε σωστά το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου. Πως οι ψηφοφόροι δεν… κατάλαβαν. Πως, τέλος πάντων, θα κάνει θετική καμπάνια για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

ΠΡΟΧΘΕΣ, λοιπόν, παρουσίασε το «νέο» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Νέο» σε εισαγωγικά, γιατί δεν διαφέρει από το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει για τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Αλλά αυτό μπορεί να πει κανείς πως είναι μέχρι ενός σημείου αναμενόμενο. Γιατί πού να προλάβουν να φτιάξουν νέο πρόγραμμα σε δύο εβδομάδες; Αν και δεν έχουν κατανοήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη εκλογική πανωλεθρία εξαιτίας αυτού του προγράμματος. Ας πάμε, όμως, παρακάτω.

ΤΙ είπε ο Αλέξης Τσίπρας;

«ΑΝ και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία είναι σήμερα ανθεκτικότερη από ό,τι ήταν 15 χρόνια πριν, αυτό δεν έγινε λόγω της διακυβέρνησης της Ν.Δ.». Αρα, ισχυρίστηκε πως τα πράγματα πάνε καλά στην οικονομία χάρη στη δική του διακυβέρνηση, που προφανώς ξεχνάει ότι «καταδικάστηκε» τόσο στις εκλογές του 2019 όσο και στις πρόσφατες της 21ης Μαΐου.

ΔΕΝ σταμάτησε, όμως, εκεί. Μετά επικράτησε το απόλυτο βέρτιγκο. Αν και παραδέχτηκε ότι η οικονομία πάει καλά, μετά το… γύρισε.

«Η απειλή της φτώχειας χτυπά την πόρτα σε έναν στους τρεις Ελληνες. Το χειρότερο ποσοστό μεταξύ όλων των χωρών της Ε.Ε., που βρίσκει αντίστοιχο μόνο στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Αυτή η υποβάθμιση της θέσης της χώρας αποτυπώνεται στις χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Αυτό αποτυπώνεται και στη χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους. Αλλά και στην ψηφιακή υστέρηση που οδηγεί στο ένα φιάσκο πίσω από το άλλο. Ολα αυτά και πολλά άλλα αποτυπώνουν μία και μόνη πραγματικότητα την οποία επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί: ότι η χώρα δεν βρίσκεται πια σε πορεία σύγκλισης με την Ευρώπη, αλλά το αντίθετο. Η απόστασή μας από τις υπόλοιπες χώρες μεγαλώνει. Βρισκόμαστε σε πορεία απόκλισης».

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στην πλήρη καταστροφολογία. Ο,τι ακριβώς έλεγε και πριν από τις πρώτες κάλπες. Τώρα, οδηγάει ο ίδιος το φορτηγάκι με τις μαύρες αγκινάρες. Να δούμε τι θα πει και τι θα του… φταίει μετά τη νέα πανωλεθρία που θα υποστεί στις 25 Ιουνίου.

Ελεύθερος Τύπος

ΠΗΓΗ http://lastpoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου