Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Παύλος Μαρινάκης: Οι απώλειες από τις φωτιές θα αποκατασταθούν άμεσα


Οι απώλειες από τις φωτιές θα αποκατασταθούν άμεσα διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος επισήμανε ότι το κράτος δίνει καθημερινά μάχη και είναι παρόν. 

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε πως γίνεται προσπάθεια για βελτίωση σε όλα τα επίπεδα στο ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών «όχι μόνο σε επίπεδο αντιπυρικής προστασίας. Αλλά προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των πολιτών, η άμεση αποκατάσταση και, από εκεί και πέρα, η προστασία και του φυσικού πλούτου της χώρας». 

Ο κ. Μαρινάκης, επισήμανε ότι οι καμένες εκτάσεις κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες, ενώ σε ό,τι αφορά στις περιουσίες των πολιτών και στις υποδομές, είπε ότι «υπήρξαν απώλειες οι οποίες θα αποκατασταθούν άμεσα, με μια διαδικασία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα που επιτρέπουν οι γρήγορες διαδικασίες, όχι οι τυπικές διαδικασίες». 

Φέτος η κυβέρνηση κινήθηκε νωρίτερα από ποτέ, είπε ο κ. Μαρινάκης, δίνοντας στους δήμους 25 εκατ. ευρώ από τον Μάρτιο και έχοντας ξεκινήσει να υλοποιεί το πρόγραμμα ANTINERO II, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει υλοποιηθεί ποτέ για καθαρισμό δασικών εκτάσεων.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου