Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Συνεχές «πρέσινγκ» Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Επιχείρηση για εξάρτηση του ψευδοκράτους από την Τουρκία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Θρασεία και προκλητική χαρακτήρισαν στην Άγκυρα την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εισβολή στην Κύπρο, καθώς θεωρούν ότι στοχοποίησε την Τουρκία με τον χάρτη που χρησιμοποίησε, χαρακτηρίζοντάς τον σκανδαλώδη.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος στο αεροδρόμιο της Τύμπου απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να βγάλει από την απομόνωση το ψευδοκράτος. Μάλιστα ο Ερντογάν θυμήθηκε μέχρι και τον Κόφι Ανάν για να επιχειρηματολογήσει υπέρ των τουρκικών θέσεων.

Θέλει να εκμεταλλευτεί οικονομικά τα Κατεχόμενα

Από τα λόγια του, φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα εγκαίνια του αεροδρομίου είναι ένας τρόπος να εκμεταλλευτεί οικονομικά και τουριστικά τα Κατεχόμενα, ενώ άνοιξε και τα Βαρώσια για να δημιουργήσει πόρους στα Κατεχόμενα. Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να διεθνοποιήσει το ζήτημα, καθώς θέλει διεθνείς πτήσεις.

Την ίδια ώρα ζήτησε και πάλι την αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Μην γυρίζετε την πλάτη σας στις πραγματικότητες του νησιού και αναγνωρίστε την ΤΔΒΚ το συντομότερο δυνατό».

Μεγαλώνει η εξάρτηση από την Τουρκία

Όπως είπε, θέλει τα Κατεχόμενα να γίνουν ένα σήμα κατατεθέν στην περιοχή, ενώ τα αποκάλεσε λεκάνη σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας να ξεχαστεί η μαύρη ιστορία του νησιού.

Με την παρουσία του στο νησί κάθε χρόνο και τα έργα που κατασκευάζει ο Τούρκος πρόεδρος στέλνει μήνυμα ότι τα Κατεχόμενα γίνονται όλο και πιο εξαρτώμενα από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου