Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: εκτός τόπου και χρόνου, εντός των γραμμών της εθνικής εξαίρεσης


Για πολλοστή φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει πως δεν πρόκειται ν’ αλλάξει εις το διηνεκές – είτε φορέσει τη γραβάτα του Στέφανου Κασσελάκη, είτε επιλέξει οποιαδήποτε άλλη αμφίεση, ο λαϊκισμός και η εμμονή με την εξουσία παραμένουν αναλλοίωτοι στο DNA του. 

Έφτασε δε στο σημείο να ζητεί την τιμωρία της χώρας για το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβαινε στο Στρασβούργο προκειμένου να ζητήσει την έμπρακτη στήριξη της ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη χώρα.

Είναι λες και στην Κουμουνδούρου διαθέτουν ένα… μάνουαλ, ένα εγχειρίδιο, στο οποίο κυριαρχούν κινήσεις και τακτικισμοί ανάλογοι με αυτούς που καθιέρωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ως εθνική εξαίρεση. Αρκεί να σημειωθεί, όπως κατήγγειλε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοποπούλου, ότι οι συνάδελφοί της –της πρώτης φοράς Αριστερά– έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ελλάδα για μη συμμόρφωση ως προς το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων ζητώντας, ουσιαστικά, την καταδίκη της χώρας.

Είναι ακριβώς η ίδια τακτική που ακολουθήθηκε από το 2019 και μετά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, επιχείρησε να ταυτίσει την Ελλάδα με την Ουγγαρία του Όρμπαν. Όταν δηλαδή επεδίωκε να ταυτιστεί η φιλελεύθερη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτήν του Όρμπαν, με μοναδικό στόχο να μπλοκάρει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ουδείς ξεχνά τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και φυσικά τις αναρτήσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, μαζί με τα επώνυμα και ανώνυμα τρολ του Διαδικτύου, πανηγύριζαν για δήθεν πάγωμα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα. Ούτε τις περιπτώσεις που «έστηναν» παραστάσεις μαζί με συναδέλφους τους ευρωβουλευτές ζητώντας την καταδίκη της χώρας.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την περίοδο που επικαλούνταν το πάγωμα της διάθεσης κονδυλίων της ΕΕ προς την Ουγγαρία για να πείσουν πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην Ελλάδα. Και ναι μεν οι εθνικές εκλογές –δύο φορές και μάλιστα την πρώτη με το σύστημα της απλής αναλογικής– έστειλαν ένα σαφές μήνυμα, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να αλλάξει. Το χειρότερο είναι ότι δείχνει πως δεν μπορεί ν’ αλλάξει..

Υγ.: Τον τίτλο της εθνικής εξαίρεσης τον κέρδισε μέσα από στάσεις και συμπεριφορές, πράξεις και παραλείψεις σε μια σειρά θεμάτων εθνικής σημασίας. Από αυτό της διαχείρισης της πανδημίας μέχρι τον ασύμμετρο πόλεμο στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και την αμυντική θωράκιση της χώρας. Η στάση στις διεθνείς αμυντικές συμμαχίες είναι άλλωστε γνωστή. Φαίνεται όμως ότι αγωνίζεται να τον διατηρήσει.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου